IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Знаменитостите, които страдат от безпокойство

3 януари 2014 09 00

... и не се притесняват да го споделят

Снимка: сп. In Style

Снимка: сп. In Style

Дженифър Лорънс в момента е една от най-горещите актриси на Холивуд. Това се дължи както на наградата ѝ „Оскар“ за главна женска роля в „Наръчник на оптимиста“, така и заради участието ѝ във фантастичната поредица „Игрите на глада“.

Но и тя е момиче, което си има своите проблеми, въпреки невероятния живот, който води. Освен това тя не се притеснява да си признава открито, че пътят ѝ към върха не е бил гладък и лек, и то не заради липсата на талант или късмет, а заради личните ѝ борби. Тя наскоро сподели пред френското списание „Madame Figaro“, че в пубертета е пила медикаменти за своята социална тревожност и хиперактивност.

Няколко известни личности са споделяли, че са имали нарушения в психичното си здраве, които са пречили на кариерите им. Вижте кои са другите 8 знаменитости, които са си признавали, че са се борили с различни видове тревожност като нервност, паника, фобии и други подобни:

Дарил Хана – Наскоро тя сподели, че е била диагностицирана с лека форма на аутизъм като дете и че ѝ е коствало страшно много усилия, за да се научи да се справя с вниманието в Холивуд. Дарил каза пред списание „People“ следното: „Никога не ми е било удобно да бъда център на внимание. Славата ме подлудяваше. Още от дете страдам от инвалидизираща срамежливост.“

Лена Дънам – Тя е успешна холивудска продуцентка, сценаристка, режисьорка и актриса, но също страда от социална тревожност и обсесивно-компулсивно разстройство, за които е пила лекарства. Наскоро Лена сподели, че се е справила с тези свои безпокойства благодарение на медитацията.

Оливия Мън – Красивата актриса е споделяла, че страда от трихотиломания (заболяване, което е свързано с неконтролируемо желание за скубане на косми от тялото), което си е вид обсесивно-компулсивно разстройство, изострящо се от стресовия начин на живот. Въпросното заболяване може да повлияе доста зле на външния вид на човек, защото жените, които страдат от него, са склонни да си скубят косата и миглите, а не ненужните косми от краката, например.

Ким Бейсинджър – Бившата съпруга на Алек Болдуин разкри наскоро в документален филм за HBO, че е страдала от пристъпи на паника през целия си живот. Освен това тя има агорафобия (страх, изпитван при преминаване през големи открити пространства), заради която не е излизала от дома си в продължение на един месец.

Кейт Мос – Сексапилният британски супермодел може да изглежда така, сякаш винаги успява да запази самообладание, но уви, това не е така. Кейт е признавала, че е преживяла нервен срив и е пила успокоителни хапчета в продължение на седмици, за да може да изглежда спокойна по време на фотосесии.

Джон Майър – Този американски музикант е имал връзки с едни от най-атрактивните жени в Щатите като Тейлър Суифт, Джесика Симпсън и Дженифър Анистън. От една година той е обвързан с поп звездата Кейти Пери, но той е споделял, че му се е налагало да пие успокоителни, тъй като е страдал от безпокойство.

Аманда Сейфрид – Красивата блондинка също наскоро сподели пред списание „Esquire“, че ѝ се налага да пие антидепресанти, за да се справи със своята тревожност и пристъпи на паника.

Уинона Райдър – Прекрасната и талантлива брюнетка, която беше истинска звезда през 90-те, се изгуби през последното десетилетие, точно заради психическите си проблеми. Тя дори беше хоспитализирана за лечение на тревожност и депресия и беше осъдена на затвор, заради своята клептомания.

Дейвид Бауи – Британският музикант е известен освен със своето творчество (той пише музика, рисува, играл е в киното, а освен това е икона за стил), но и със своята тревожност. Бауи дори си е признавал, че си е създал алтер его (своя втора същност, чрез която води двойствен живот), която му помага да гледа на света като човек, който не се страхува.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари