IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фолк „Оскар“-ите: Мария на пилон, разходиха и камили

26 февруари 2014 09 47

Галена и Константин станаха певци на годината

Снимка: Dnes.bg

Снимка: Dnes.bg

На церемония, продължила над 4 часа, телевизия „Планета“ връчи своите отличия за 12-а поредна година.

За певица и певец на годината феновете избраха Галена и Константин, а най-голямото отличие – Фолк идол, отиде в ръцете на Анелия.

Церемонията беше открита от водещите Кали, Борис Дали и Магда, като още в първите минути стана ясно, че най-повтаряните реплики ще бъдат „Има ли купонджии?“ и „Къде сте, София?“.

Организаторите бяха поканили популярни личности да връчват наградите, като единствената отсъстваща се оказа Илияна Раева. Бившата гимнастичка, която влезе и в политиката, бе оправдана със задръстванията в столицата.

След първоначалния блок от изпълнители, за които „най-голямата награда е публиката“, Ани Хоанг и Люси раздвижиха феновете.

Те излязоха на сцената с балет и две камили, които станаха част от хореографията към песента „Малко шум за Ани Хоанг“.

Задомената фолк певица Мария, която все по-рядко се появява пред публика, пък прикова вниманието с изпълнение на пилон. Тя получи награда за Модна икона, а минути по-късно излезе по трико и започна своя танц, който определено трябваше да мине в по-късните часове на концерта. Миньончето не се поколеба да покаже, че няма тайни около кола, а по-късно изви снага и около своя дуетен партньор X.

Като цяло публиката бе доста тиха и единствено Кали със своята самоирония повдигаше духа в залата. Призовете се връчваха, но феновете си чакаха своите любимци и най-важните категории. От време на време избухваше смях заради водещата Магда, която незнайно защо завалваше своите реплики.

Неприятно впечатление направи разделението сред почитателите, от което пострадаха някои певци. Цветелина Янева бе освиркана, а тя не се сдържа и подкани за повече усмивки и добро настроение.

„С негативни реакции няма да постигнете нищо в живота“, обърна се към залата тя. Дюдюкания имаше и към Андреа, но тя с повече опит ги тушира.

Преслава отново бе посрещната с аплодисменти, а тя съжали, че не е кръстила последния си хит „Режим: обичана“. Тя благодари за любовта към нея през последните 10 години, след като получи приза за Песен на годината с „Режим неприлична“.

Шефът на телевизия „Планета“ Хари Янакиев я определи за най-добрата и обичана певица, но явно многобройните награди от минали години и отредиха „калъфки“ в най-важните категории.

Константин бе отличен за певец на годината, а най-оспорвано за поредна година бе състезанието в същата категория при дамите. Публиката се раздели в мнението си, като се скандираха имената на Галена, Анелия и Преслава. В крайна сметка отличието бе за Галена, като освен бурните възгласи се чу и недоволство. Това пък провокира един от познатите на певицата, заел място в оркестрината, да сипе люти закани към феновете, които я освиркваха.

В крайна сметка доброто настроение се възвърна с изпълнението на Галена и Фики и техния хит „Кой“, който бе избран и за дуетна песен на годината. Галена направи микс от свои парчета и се раздаде на сцената, оставайки накрая по червено трико. Тя се отблагодари за признанието на своите почитатели със стотици балони във формата на сърце, които полетяха в залата и завърши своя сет, издигната на сцена на пет метра височина.

Финалната статуетка, според организаторите най-важната, пък бе връчена от бившия член на „Контрол“ и актьор Калин Сърменов. Той даде статуетката за Фолк идол на Анелия, на която се падна честта да завърши музикалния маратон.

Автор: Александър Попов, Dnes.bg

Снимки: Dnes.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Моля ви нека да няма пародии тук!! Тук чалгата няма място!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )