IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жана Бергендорф за семейството, музиката и новите проекти

19 юни 2014 08 54

Жана Бергендорф в подкрепа на София за Европейска столица на културата 2019

Снимка: X Factor

Снимка: X Factor

В периода от 17-ти до 27-ми юни София ще бъде изпълнена с много музика и настроение.

Столицата ни ще бъде домакин на първата по рода си съвместна музикална кампания, обединила организации, фактори за развитието на музикалната и културната индустрия и десетки творци от българската музикална сцена.

Музикалният и културен проект на Музикаутор и Профон е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019. Мисията на кампанията „Споделяме музика, емоция, култура“ е да подкрепи музикалното творчество, споделянето, музикалните индустрии и кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

В 11 поредни дни, столичани ще бъдат част от тези музикални събития. На първото от тях, което се проведе на 17 юни в подлеза на Софийския университет, своята музика споделиха Васко Кръпката, Жана Бергендорф, Кристо, Квартет „Славей“, Славеите на Надка Караджова.

Създадена беше невероятна атмосфера и имаше стотици преминаващи хора, които спираха и пееха заедно с музикантите. На първото събитие успяхме да си откраднем няколко звездни минути с Жана Бергендорф и Кристо.

Споделяме кратко интервю с Жана, а скоро очаквайте и интервюто ни с Кристо.

Защо се включихте в кампанията „Споделяме музика, емоция, култура“ ?

Това, което ме накара да се включа в кампанията е, че подкрепям младите таланти и не само младите. В България има страшно много хора, които са талантливи и искат да бъдат на сцена. Да се покажат и да дадат на хората това, което имат. Защо да не им създадем тези удобства? Вярвам, че можем много повече от много други държави. Не сме по-малко талантливи и можещи, така че, защо да не подкрепя тази хубава кауза. Нека подкрепим София да стане културна столица през 2019 година.

Как се роди идеята за парчето „Самурай“?

Идеята за „Самурай“ се роди в Англия, когато отидох за първи път със Саня. Там се запознах с Рей Кеджис, пред когото изпях, записах и представих своя първи сингъл, върху който работих в България с български екип. Също много хубава песен, много хубав проект. Но той ми предложи да ми напише песен за втори сингъл. Това предложение тотално обърка моите планове за това коя песен трябва да е първа. Аз се влюбих в „Самурай“.

Текстът на песента е написан от Руши Видинлиев, който наистина ме усети, разбра каква е моята идея, както и аз усетих него. Текстът е уникален, човек трябва да потърси себе си, просто е малко по-дълбок.

Клипът, който също е много хубав, е дело на режисьора Кирил Киров. Много съм доволна и се надявам да пожъне успеха, за който си мечтая.

С рап певеца Кристо имате обща песен...

Песента се казва „Играя с теб до края“. Парчето вече се изпълнява по турнетата с The Voice. Скоро ще започнат и снимките по заснемането на клипа.

Защо точно с Кристо направихте дуетно парче?

В интерес на истината той ме покани, за което много му благодаря. За мен е голяма чест, той е доста утвърден изпълнител. Много яко се получава парчето и също така вярвам, че и клипът ще стане хубав.

Как се промени животът ви след формата X Factor?

Имам много работа, което много ме радва. Синът ми се прибра. Най-хубавото е, че има толкова много хора, които ме харесват. Дават ми тяхната любов и очакват аз да дам моята, а в същото време аз мога да им подаря моя глас.

Къде ще продължите да работите? В България, Англия или съвместно?

Моля се да е съвместно, както тук, така и в Англия. Скоро предстои да пуснем оригиналната английска версия на „Самурай“, много красива песен.

Какво очаквате от лятото?

От лятото очаквам много слънце, много усмихнати хора, много участия. Красиви моменти, в които да бъда до най-близките си хора.

Посланието, което оставяте към всички?

Да вярват в себе си.

На официалната фейсбук страница на кампанията може да се информирате за програмата и изпълнителите, които ще вземат участие в събитията, между които са Калин Вельов и Тумбаито, Белослава, D2, Рафи, Михаела Филева и други.

„Споделяме музика, емоция, култура“ е съвместен проект на Музикаутор и Профон в партньорство със Столична община, Българската музикална асоциация, Българската хип-хоп асоциация и Българската асоциация на музикалните продуценти.

Инициативата се осъществява с медийното партньорство на БНТ, БНР, Радио Бинар, Nova TV, BG Music channel, Дарик радио, БГ Радио, Radio Nova, Информационна агенция Фокус, Magic FM, Magic TV, Радио Витоша, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Tialoto.bg, Монитор, Телеграф, Cross, Fame.bg, Programata, Новинар, Факти, Mail.bg, Radar.bg.

Автор на интервюто: Михаела Лазарова

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

чуй'we ( преди 9 години )
защо ни занемямате с поредната блееща увсъ!!!има млади и още по яки!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
До Пешо: Това, че е разведена означава, че не разбира какво означава "семейство"?????!!!!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
До Пешо: Това, че е разведена означава, че не разбира какво означава "семейство"?????!!!!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Много позитивна, харизматична и очарователна...! Пешо, явно не е
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар