IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Омара Портуондо от Буена Виста пее „Моя страна, моя България“

30 юни 2014 05 50

Омара Портуондо.

Омара Портуондо.

Световноизвестната кубинска музикална формация „Буена Виста Соушъл Клъб“ е вече в София. Музикантите пристигнаха снощи в добро настроение след успешен концерт в Букурещ.

Тук са всички живи членове на оригиналната формация – Омара Портуондо, Елиадес Очоа, Журайро Мирабал, Барбарито Торес, Исус Рамос и още девет музиканти, присъединили се към тях през годините от тежката кавалерия на кубинските музиканти – Папио Виедо, Роландо Луна, Педро Пабло, Андрес Кояо, Филберто Санчес, Алберто Ланоче, Луис Алемани и Карлос Калунга.

.„Много се радваме, че сме отново в България, където имаме скъпи приятели,“ каза солистката Омара Портуондо. Във фоайето на хотел „Кемпински“, където групата е отседнала, тя не пропусна да изпее „Моя страна, моя България“ в знак на чувствата си към нашата страна. Довечера „Буена Виста“ ще загрее с горещите си ритми зала 1 на НДК, а утре за първи път митичната формация ще се появи в Пловдив, на сцената на Античния театър.

Групата е подготвила двучасова програма от най-доброто от своя репертоар за прощалното си турне.

През последните 10 години „Буена Виста Соушъл Клъб“ или негови музиканти в различни формации са били многократно в България и колкото повече пеят, толкова повече публика събират. Да се слушат техните ритми никога не омръзва. Защото музиката им пренася в стара Хавана, във времето преди революцията от 1959-а, време с дъх на ром и хавански пури, с вкус на сладък и безметежен живот и красиви жени.

Желаещите да присъстват на последното им представление са много. Музикантите обещават изключителен концерт с парти атмосфера и висок градус на емоционално зареждане.

Концертите от прощалното турне са организирани от агенциите „БГ Саунд Стейдж“ и „Кийн Акст“. Последните билети могат да се купят в мрежата на Ивентим и на касите на НДК.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари