IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо е хубаво да имате по-голям брат и/или сестра

27 октомври 2014 12 50

5 основателни причини

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако имате по-голям брат и/или сестра – вие сте благословени, особено ако този ваш близък човек е грижовен по природа. Вероятно той/тя ви дразни от време на време, защото се държи властно и контролиращо, но е добре да сте наясно, че този човек е истинско богатство в живота ви и винаги ще се отнася към вас сякаш е третия ви родител.

Освен това с него/нея винаги ще сте в един отбор, ще си имате свой собствен език и общи шеги и закачки, още от детските години. Силната близост между вас може и да отслабне през годините, но никога няма да изчезне, дори да живеете в двата противоположни края на земното кълбо.

Ето и пет основателни причини защо е хубаво да имате по-голям брат и/или сестра:

1. Той/тя винаги ще ви предлага честното си мнение.

Честността е най-добрата политика между приятели, колеги и партньори в живота. Ако имате по-голям брат или сестра, вие винаги ще имате човек, който няма да крие истината от вас, както биха направили майка ви и баща ви, за да не ви наранят, например. Вашият по-голям родственик ще ви осигурява адекватна и добре обмислена обратна връзка, което може да ви бъде от голяма полза.

2. Вие ще си имате бодигард.

Грижовният по-голям брат и/или сестра ще е готов да ви защити физически и/или вербално винаги. Вероятно го е правил много пъти, когато сте били деца, но ще е готов да продължи да ви пази цял живот.

3. Той/тя ще е вашата будна съвест.

По-големите братя и сестри са склонни да са по-отговорните и разумни деца в семейството. Ето защо те винаги ще са готови да ви налеят разум, ако се нуждаете от това и дори когато не го искате от тях. В този смисъл те биха могли да ви предпазят от много грешки в живота, стига да се вслушвате в мнението им, което вече изяснихме, че ще е честно и добре обмислено.

4. Ако ви застигне беда, по-големият брат/сестра ще ви измъкне от кашата.

Ако все пак решите да не се вслушате в предупрежденията на вашия по-голям родственик и попаднете в трудна ситуация, той/тя ще ви се притече на помощ и ще се опита да ви измъкне от кашата, опитвайки се да смекчи последствията за вас. В подобни случаи често вашият по-голям брат или сестра може да помогне много повече от майка ви и/или баща ви.

5. Винаги ще имате опора в живота

Вече казахме, че вашият по-голям брат и/или сестра ще се опита да ви предупреди за бедата или да ви измъкне от нея, но дори да не успее, той/тя поне ще ви осигури рамо, на което да си поплачете след това. Този човек ще бъде ваш близък приятел, ваш наставник, трети родител и истинска опора в живота ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Звучи доста наивно и много често не е вярно.Съществува такова нещо като наследственост и понякога родни брата или сестри и братя са съвсем различни по характер ,манталитет ,ценностна система .Водят се битки които не стихват никога и дори понякога се лее кръв особено когато са намесени финансови интереси или родителите просте игнорират единия заради другия.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
MArina ( преди 9 години )
С гугъл транслейт ли превеждате?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
MArina ( преди 9 години )
С гугъл транслейт ли превеждате?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар