IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Днес Леонардо ди Каприо навършва 40

11 ноември 2014 08 05

Честит юбилей на един от най-талантливите актьори в Холивуд!

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Днес, на 11 ноември, големият холивудски актьор Леонардо ди Каприо празнува своя 40-и рожден ден. Лео е всепризнат талант и дори много хора считат, че той е най-надареният актьор от своето поколение, въпреки че Филмовата Академия на САЩ така и не му връчи заслужената награда „Оскар“, след няколко номинации.

Леонардо е роден през 1974 г., като майка му Ирмелин му дава това име, тъй като се възхищавала на една картина на Леонардо да Винчи в Италия, точно когато почувствала, че бебето в корема ѝ рита за първи път.

Кариерата в киното на Лео започва на възраст от шест години, но пробивът му идва през 1992 г. с лентата „Животът на момчето“, където той партнира на Робърт де Ниро. След този филм Ди Каприо печели одобрението на критиците и следващата година получава ролята на дете с увреждания и по-малък брат на Джони Деп във филма „Защо тъгува Гилбърт Грейп“, за който получава първата си номинация за „Оскар“, на възраст от само 19 години.

През следващите няколко години Лео прави филмите „Ромео и Жулиета“ и „Титаник“ и става звезда от световна величина. Сред неговите блокбъстъри са „Хвани ме, ако можеш“, „Бандите на Ню Йорк“, „Плажът“, „Злокобен остров“, „Генезис“ и разбира се „Вълкът от Уолстрийт“, за ролята си в който печели номинация за „Оскар“.

Всъщност Лео е номиниран пет пъти за „Оскар“ и десет пъти за „Златен глобус“ – „Оскар“ така и не получава, но затова пък има две статуетки „Златен глобус“ за „Авиаторът“ и за „Вълкът от Уолстрийт“. Освен страхотен актьор той е и голям активист, който редовно дарява от времето и парите си, за да се бори с глобалното затопляне, с повишаване на компютърната грамотност на децата, за бедността в Хаити, за опазване на дивата природа и т. н..

Личният живот на Лео също редовно е фокус на медиите. Той е имал няколко приятелки – топмодели, като Жизел Бюндхен, Бар Рафаели и Ерин Хедъртън. От лятото на 2013-та, той излиза с немския модел Тони Гарн.

Лео продължава да бъде много близък приятел със своята партньорка от „Титаник“ – Кейт Уинслет, на която дори стана кум на сватбата ѝ с Нед Рокендрол през 2013 година.

Припомнете си някои от най-добрите филми на Леонардо като посетите галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари