IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анджелина е претърпяла операция за премахване на яйчниците

24 март 2015 07 47

След като лекарите ѝ откриват знак за ранен стадий на рак

Снимка; Getty Images

Снимка; Getty Images

Анджелина Джоли се е подложила на операция за отстраняване на яйчниците и маточните тръби, след като лекарите са открили възможен знак за ранен стадий на рак. Това означава, че звездата принудително влиза в менопауза.

Холивудската актриса претърпя двойна, превантивна мастектомия преди две години, именно за да намали риска да развие онкологично заболяване, от каквото починаха баба ѝ, майка ѝ и леля ѝ. Тогава лекарите откриха, че тя е носител на генна мутация BRCA1, което означава, че е предразположена към развитие на рак.

След изследване на кръвта, лекарят на Анджи й е казал, че има високи туморни маркери, признак за развитие на рак.

„Казах си, че трябва да запазя спокойствие, да бъда силна, че нямам причина да мисля, че няма да доживея да видя внуците си“, споделя Джоли пред вестник New York Times.

„Не е лесно да вземеш такива решения. Но имаш възможност да поемеш контрола върху им и да се бориш с всеки един здравословен проблем. Можеш да търсиш съвети, да научиш за възможните опции и да направиш изборите, които са правилни за теб. Знанието е сила“, завършва изповедта си актрисата.

Джоли се лекува при медиците на покойната си майка Маршелин, която почина през 2007 г. от рак на яйчниците.

Ракът на майка ѝ е диагностициран, когато тя е била на 49 години, а актрисата в момента е на 39 г. Анджелина е запазила матката си, защото няма анамнеза за рак на матката в семейството ѝ.


Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Ванес ( преди 9 години )
Колкото и да я харесвам и да я смятам за красива жена ( след Моника Белучи),това е прекалено.Колкото и да се застраховаш от престоящи болести,никога не може да предвидиш как ще умреш!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар