IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Михаела Филева: Влюбвам се в добри момчета

3 август 2015 12 05

Певицата разказва за музиката, любовта и щастието

Снимка: Личен архив

Снимка: Личен архив

Слънчевото момиче с невероятния глас. Така видяхме за първи път Михаела Филева и с времето към този образ добавяме само и единствено положителни впечатления.

Певицата изгря на музикалната сцена след участието си в X Factor – конкурс, който се явява трамплин към една изключително успешна кариера.

С днешна дата, Михаела Филева е част от топартистите на лейбъла Monte Music, а нейн музикален продуцент е самият Графа.

Първият сингъл с нейно участие е песента „Когато ти трябвам“, а дуетна половинка ѝ е Били Хлапето.

След това си станахме „Опасно близки“, и се убедихме, че сме спечелили от Тотото няколко милиона, „А дано, ама надали“.

Дебютната самостоятелна песен на гласовитата певица „Приливи и отливи“ се задържа дълго време на челните места в класациите за български хитове, а последният проект с Прея и Дивна – „Забранен достъп“ откроява Михаела Филева като една от музикалните попдиви на България.

За мечтите, щастието, успехите и любовта – вижте какво сподели Михаела Филева пред Tialoto.bg

Честит рожден ден на патерица! Каква е равносметката, която си направи? Какво постигна и за какво мечтаеш?

Изпратих много успешна година както в професионален, така и в личен план. В навечерието на рождения ми ден вече беше известна датата, на която ще излезе първият ми албум „Инкогнито“ – най-хубавият възможен подарък.

Благодарна съм на целия екип, който работи с мен по реализирането му. Мечтая си след година да мога да кажа поне същите думи в равносметка.

Как се самоопределяш – срамежливо момиче с голям талант или музикална дива?

Хаха, срамежлива дива.

Кое е нещото, което те прави истински щастлива? А нещастна?

Две са нещата, които са най-важни за мен – музиката и любовта, във всичките им проявления. Балансът между тях ме прави щастлива и обратното.

Повече дава или взима славата от личния живот?

Бих казала, че повече дава. Взима от свободното ти време, но коя ли професия не го прави? Аз не мога да се оплача, професията ми ме срещна с любовта.

Снимка: Facebook

Кое носи най-голямото удовлетворение в работата?

Да виждаш, че музиката ти стига до хората в пряк и преносен смисъл. Казвала съм си „Струва си“, например, когато след концерт някой дойде и каже „Слушам „И аз съм тук“ денонощно, помогна ми да се измъкна от тежък момент.“, или когато бабата на едно дете дойде и ми каза „Ти си добър пример, радвам се, че внучката ми слуша теб.“.

Любов, смелост или страст – какво движи креативността? Какво те вдъхновява?

Креативността е като мускул – ако не го тренираш, дори най-голямата любов, смелост или страст, не може да го спре да атрофира. Истината е в постоянството. То те учи как да улавяш вдъхновението, а след време и сам да си го викаш.

Какво не би рискувала в името на професията? А коя е най-голямата жертва, която си правила до момента?

Щастието на хората, които обичам. Късметлийка съм, че не са ми се налагали големи жертви.

Снимка: Личен архив

Истина ли е, че „който пее, зло не мисли? Най-приятните хора, с които си се срещала в работния процес досега?

Не си падам по генерализациите. Неизбежно е по-голямата част от хората, с които съм заобиколена, да са музиканти. Повечето са талантливи и добронамерени, с много свеж и различен поглед над музиката, пък и света изобщо. Но с какви хора общуваш, е въпрос на личен избор, аз не правя изключение. Благодарна съм за приятелството на Графа, Били, Venzy, Прея, Васето Крумов и Pavell, разбира се.

Носителка си на приза „Жена на годината“ в категория Музика. Какви качества притежава истинската жена, според теб? А истинският музикант?

Жената – музикант е специфична порода. Нехомогенна смес от крайности. Едновременно фина, нежна, грижовна, с добри обноски и стил, любяща, като жена, а от друга страна – огнена, отстояваща правата и идеите си, креативна, дива, трудолюбива и смела, като творец.

Какво цениш най-много в един мъж? В какво се влюбва Михаела Филева?

Влюбвам се в добри момчета. Влюбвам се в отношение, влюбвам се в красиви умове, влюбвам се в талант.

Снимка: Facebook

Имаш ли си винаги „Едно наум“?

Аз съм импулсивна и иновативна. Действам според ситуацията. Дори да си сложа „едно наум“, често не се съобразявам с него. Затова изпях песента с такова заглавие, да си напомням да съм по-умерена понякога.

Ако имаш едно желание, което със сигурност ще се сбъдне, какво би било то?

Семейството ми да е здраво.

Ако можеш да си сигурна, че едно послание ще стигне до всичките ти фенове, какво ще бъде то?

Всичко е въпрос на гледна точка, избери тази, която да ти позволи да си щастлив.

Най-голямата мечта? Кои са най-големите ти постижения до момента? Какво те прави горда?

Най-голямата ми мечта беше да имам шанс да правя музика, такава, каквато я разбирам и предпочитам, която да ми позволява да споделям емоциите и преживяванията си с други хора. Да успявам да се прехранвам благодарение на нея, за да не ми се налага да правя компромиси с идеалите си. В България е трудно, така че като постижение, с което се гордея, е сбъдването на тази мечта.

Какво не сме видели от Михаела Филева? Какво да очакваме?

Все още съм в началото на музикалния ми път, тепърва ще се заявявам като артист и автор. Във фурната на Монте мюзик винаги се пекат интересни неща. Най-доброто предстои!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

гого ( преди 8 години )
Страхотна ! Красива, талантлива и умна. Рядко срещана комбинация днес.Браво и успехи !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Сульо ( преди 8 години )
Влюбва се или в тежки портофели или в тежки еб..чи. ТЕзи евтини кифленски , маскирани я катопевици, я като манекенки,даже някой път като актриси ги знаем и не им обръщаме внимание колкото и да ни ги натрисат от платените сайтове
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 8 години )