IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Супермоделът Иман – модна икона на 60!

28 юли 2015 10 01

Съпругата на Дейвид Бауи няма и една бръчка

Снимка: gettyimages.com

Снимка: gettyimages.com

Супермоделът Иман навърши 60 години преди няколко дни, но продължава да изглежда блестящо, както се вижда от снимката ѝ, правена в началото на годината.

През последните години сомалийската красавица е известна повече като съпругата на легендарния британски музикант Дейвид Бауи, но в интерес на истината, тя също има невероятна кариера в модата.

Иман е била на кориците на всички модни списания, като пикът ѝ като модел е най-вече през 70-те и 80-те години, но реално тя не е спирала да работи и да се снима и до днес.

Тя се измъква от редица бариери в родния си континент Африка, за да предефинира стандартите за красота.

Към днешна дата тя освен световна модна икона е и успешна бизнесдама, която има линия за козметика за чернокожи жени, създадена през 1994 г.

Малко хора знаят, че фамилията на Иман е Абудлмахид. Тя е родена на 25 юли 1955 г. в Могадишу, Сомалия.

От най-ранна възраст тя е предопределена да бъде истинско явление в семейството. Баща й е бил дипломат и посланик в Саудитска Арабия, което дава възможност на Иман да говори свободно арабски, сомалийски, английски, френски и италиански език.

Тя израства в различни африкански страни, като по време на гимназията си е в Египет, а висшето си образование започва в университета в Найроби, Кения. Учила е за кратко и в Сорбоната в Париж.

Снимка: Instagram

Иман никога не завършва обучението си обаче. През 1975 г., докато все още е студентка, тя е забелязана от известен американски фотограф, който ѝ предлага работа и я снима за първата ѝ корица за Vogue, САЩ през 1976 г.

Тя е била рекламно лице на модни брандове като Donna Karan, Versace и Yves St. Laurent.

Първият брак на шоколадовата красавица е с баскетболиста Спенсър Хейууд (1977-1987) от когото е голямата ѝ дъщеря – Зулека, а за Дейвид се жени през 1992 г., като през 2000 година ражда дъщеря им Александрия, когато е на 45 години. Семейството живее в Ню Йорк.

Въпреки че Иман започва кариерата си като всеки друг модел, тя използва славата си, за да повиши осведомеността за различни достойни каузи, като най-вече помага на хората от своя роден континент Африка.

Вижте снимки на Иман през годините в галерията ни!

Дейвид и Иман; Снимка: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари