IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антония Петрова: Женската красота е предмет на възхищение и завист

28 юли 2015 06 12

Мис България 2009 година в едно лично интервю

Снимка: Личен архив

Снимка: Личен архив

Мис България 2009 година, Мисис Русия 2012 година, Мис България на 21 век според Lady's Beauty Awards, Най-секси Мис 2013 и 5-то място на престижния конкурс Мисис Свят в Китай през 2013, което е и най-високото постижение на българка на световен конкурс за красота, са част от титлите на Антония Петрова.

31-годишната красавица е родена в Пазарджик и има две висши образования зад гърба си. Дипломиран финансист и юрист, Антония идва от семейство на инженери.

В семеен план, Мис България 2009 е щастливо омъжена от три години, а всички видяхме кадри от пищната сватба в Москва, която бе вдъхновена от приказния руски стил „Екатерина II“.

За това как изглежда истинската жена и какво означава да си красив, поговорихме със самата Антония Петрова.

Вижте какво разказа тя за Tialoto.bg

Какво трябва да притежава истинската жена?

За да се нарече истинска една жена, тя преди всичко трябва да бъде успешна, трябва да овладее своята женска уязвимост и да я превърне в силна страна: да бъде отдадена, но без да изгубва себе си; да се обича поне толкова, колкото обича другите; да бъде емоционална, но без да подчинява себе си на емоцията. Едва тогава може да разцъфне истинската женственост в цялата си прелест и жената да се чувства пълноценна и успешна.

Каква е твоята дефиниция за красота? Кога една дама е красива и какво я прави такава?

Женската красота е предмет на възхищение и завист, поклонение и омраза, подражание и отмъщение. Нито един човек на нашата планета не би могъл правилно да формулира критериите за женска красота. Колкото хора, толкова и мнения. Все пак има истинска красота, която не е свързана с външните характеристики. Има жени с видими физически дефекти, но предизвикват трепет и у мъже, и у жени. Именно за тях Джорджо Армани каза: „Да бъдеш стилен не означава да се набиеш на очи, това означава да се врежеш в паметта...“.

Говоря за жените „Лейди“, тяхната сила не е в дължината на миглите и пухкавите устни. За тях няма значение на колко са години, колко е висока или идеална фигурата им. Те привличат погледите, другите искат да им подражават, възхищават им се и искат да усвоят маниерите им. Ето това те прави красива.

Коя е най-красивата жена в момента?

В момента?! Тя винаги е една и съща, но и винаги различна, и това е истинската жена. Тя е въплъщаващ образ на обкръжаващата ни действителност, модни тенденции, диктувани от големите имена, културата, като една моментна снимка на модата към тук и сега. Примери за това са дори последните няколко десетилетия в киното, например, от Мерилин Монро, през Елизабет Тейлър, София Лорен до Анджелина Джоли, Никол Кидман, всяка е толкова различна от другата, но и във всички има нещо общо и то е властта да покоряват.

Къде е границата и струват ли си жертвите в името на красотата?

Границата винаги трябва да присъства, при това във всичко, не само по отношение на красотата. Всяка жена преценява сама за себе си къде и доколко. Аз лично смятам, че рамките и границата на умереното, естественото и естетически красивото не трябва да се прекрачват, иначе става гротескно, имаме толкова много примери за това.

Ти си носителка на две национални титли за красота – Мис България 2009 и Мисис Русия 2012, Най-секси Мис 2013 и 5-то място в Мисис Свят, 2013, проведен в Китай. Тежка ли е короната? Какво дава и какво взима?

Да, така е! Никак не са тежки, напротив! Толкова е приятно да нося всички тези титли и смело мога да кажа че само са ми дали. Толкова врати, колкото те са ми отворили, не бих могла и да мечтая да достигна без тях. С гордост нося две национални титли и 5-то място на Мисис Свят, разбира се и с много отговорност и ангажименти, които носят след себе си.

Семейството или кариерата?

И двете, не бих направила избор в полза на едното за сметка на другото. Балансът, ако може да бъде постигнат, е най-добрият вариант.

Кои са твоите идоли?

Професията ми на юрист и интересите ми в сферата на политиката и процесите в световната икономика и бизнес предполагат реализирали се хора в тези области. Със сигурност бих споменала имена на силни и успешни жени-лидери, като Кондолиза Райс, Ангела Меркел, Маргарет Тачър и Хилари Клинтън.

Ако можеш да закусваш с една личност, коя би била тя? Защо?

С някоя от гореизброените дами. Би ми било интересно да разбера как са успели да бъдат толкова успешни в една т. нар. „мъжка професия“, а в същото време да бъдат и майки, съпруги, а и да запазят жената в себе си.

Кои са най-големите трудности, с които си се срещала в живота?

Злобата и завистта на хората, глупостта и простотията, За съжаление, те са неизлечими и няма смисъл да се бориш с тях, пълна загуба на време, можеш само да ги игнорираш.

А най-щастливите мигове?

Най-щастливите мигове са били много обикновени на пръв поглед. Един хубав разговор в двора на къщата ни, в неделен следобед, със семейството ми, с хората които обичам, е момент на щастие.

За какво мечтаеш? Коя е мечтата, която се превърна в реалност? Каква е следващата голяма цел в личен план? Какво предстои да видим от теб?

Няма мечта, която съм имала и не съм реализирала до момента, надявам се и в бъдеще да бъде така. В момента мечтите и целите ми са насочени изцяло в професията ми на юрист и арбитър в арбитражен съд и работата ми, много далеч от модата и светските среди. Надявам се следващите ми големи успехи да бъдат в областта на правото, работя усърдно в това направление и очаквам резултати.

Какво е твоето пожелание към читателите на Tialoto.bg?

Старайте се всеки ден да бъдете щастливи и усмихнати, от вас зависи!

Още кадри на Мис България 2009 година можете да разгледате в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Eli ( преди 8 години )
Горката.Продължава да се захранва с илюзията,че някой й завижда и подражава.Явно е диагноза.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 8 години )
Ама тая да не се има за красива?! Тялото и ОК, ама лицето и е плашещо дори с толкова много грим. А си представям как изглежда сутрин когато не е гримирана... бррррр!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар