IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звезди, отгледани в секти

26 ноември 2015 11 40

Кои знаменитости са били част от съмнителни религиозни общности

Снимка; gettyimages.com

Снимка; gettyimages.com

За повечето американци върхът на сектантството е прословутата църква на сциентологията, а нейните последователи, включително най-известният от тях – Том Круз, са сочени с пръст от години.

Истината обаче е, че много други звезди от Холивуд са отгледани или са израснали (не доброволно) в общества със съмнителна религия и вярвания.

Сред знаменитостите, които са живели в сектантски общности с доста странни вярвания е и холивудската легенда Мишел Пфайфър, която все пак се е измъкнала невредима.

В началото на 20-те си години тя е била част от сектата „Breatharianism“. Последователите на това учение са убедени, че хората са като растенията и че човек може да постигне фотосинтеза и да се храни единствено от слънчева светлина (без храна и вода)!

Те смятат, че храната е по-опасна от хероина и води до по-голямо пристрастяване!

На практика това учение е довело до множество смъртни случаи през годините, като негов лидер е Ясмухен, който се е самопровъзгласил за „посланик на мира“.

В интервю за вестник „The Telegraph“ Пфайфър е признавала: „Трябваше да се плаща на сектата за времето, което бях в нея. Опитаха се да ми източат финансите.“

Всъщност Мишел е измъкната от това общество покрай първия си съпруг – Питър Хортън.

Вижте в галерията ни кои са другите звезди, които са живели в сектантски общности, но са се измъкнали.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари