IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уил Смит до полата на жена си, бойкотира „Оскар“-ите

22 януари 2016 08 40

Актьорът отказа да присъства на церемонията

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Уил Смит ще постъпи като съпругата си Джейда Пинкет Смит и няма да присъства на церемонията за наградите „Оскар“, като протест срещу липсата на номинирани чернокожи в актьорските категории за втора поредна година, съобщи Асошиейтед прес.

Актьорът обясни в телевизионното предаване „Добро утро, Америка“, че са обсъдили проблема със съпругата му и „се чувстват неудобно да отидат там и да кажат, че всичко е наред“.

Имаше очаквания Уил Смит да бъде номиниран за играта във филма „Сътресение“, но не беше.

Вероятно от американската киноакадемия щяха да му предложат да връчва награда на церемонията на 28-и февруари в Лос Анджелис.

Уил Смит е номиниран два пъти за награда „Оскар“ – за „Али (2001 г.) и „Преследване на щастието“ (2006 г.).

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 8 години )
Много интересна ситуация.... цели 2 години някой "с черна кожа" не бил вземал наградата...Кой ги дели сега на бели и черни? И дайте сега заради пустата му политкоретктност да се дават на някого награди само защото той е с друг цвят на кожата и видите ли ще се чувства дискриминиран ако няма награда. Има невероятно актьори с "афро американски" произход имали са номинации и преди и пак ще имат ама това тяхното в момента прилича на децата в детската градина а не на доказани професионалисти които вземат по няколко десетки милиона за филм....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар