IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елен Колева изкушена от лудата и опасна свобода

29 януари 2016 12 20

Актрисата с нова книга и желание да пътешества

Снимка: Валентин Иванов и Виолета Апостолова

Снимка: Валентин Иванов и Виолета Апостолова

Тя бе една от „Шивачки“-те на Людмил Тодоров. Привлича жълтата преса като магнит. Показа, че предизвикателствата не я плашат на малкия екран, участвайки в риалити формати, а последното й призвание се оказа писането.Сцената стана тясна за независимостта ѝ и след като започна дело заради неправомерно уволнение в Модерен театър, Елен Колева се раздели и с Народния театър.

Не всеки обаче знае, че актьорската професия, а може би и талант, е наследила от нейния баща, който почти не помни, тъй като е починал твърде млад – едва на 33 години. Николай Колев е бил един от най-интересните актьори от класа на Крикор Азарян.

През изминалата година издаде първата си книга. Как се раздели с 2015 г?

Изминалата година беше една от най-успешните в професионален план за мен. Изживях страхотно приключение в „И аз го мога“, издадох първата си книга „Мактуб“ и научих много неща, като това да свиря на хармоника, да въртя чинии и да вися с главата на долу от 6 метра височина.

Разкажи повече за книгата. Какво те провокира да я напишеш?

„Мактуб“ е поезия за съдбата. Това са текстове събирани през последните няколко години, но имам и доста нови стихотворения, написани за около 3 месеца. Събрала съм мои разкази и поезия. Ще ти споделя един от най-новите ми текстове: „И дяволът може да обича.... – Кой си ти? – Аз съм Луци. – Луци, кой? – Луцифер. Падналият ангел! – Красив си! – Така е. И красиво ще те любя! – Но аз обичам Бога повече от теб. – Така ли? А твоят Бог може ли да люби красиво, като мен?! – Моят Бог може всичко! – Тогава защо си в моето легло? – Ами аз... – А твоят Бог може ли да ти направи красиво дете? – Моят Бог може всичко! – Така ли? Защо тогава въздишаш по красотата ми и търсиш тялото ми? – Защото не знаех, че ти си – Той! – Вече знаеш! Е? Ще имаш ли сили да избягаш или ще останеш в падението с мен? – Ще имам! – Чудесно, мила! Колкото повече сили ще имаш, толкова по-красиво ще те любя!“

Пишеш за изкушението. Ти от какво се изкушаваш?

Изкушава ме свободата, онази, лудата, опасната, с която препускаш през живота, но и чиято цена често е жестока.

Има ли нова любов до теб?

И да има, тя е в мен.

Често си на прицел в жълтата преса.

Винаги съм била интересна на жълтата преса. Трябва да ми дават процент от печалбата си, защото доста печелят от името ми. Чела съм за себе си всякакви грозни неща. Откровени лъжи и смехории.

Това натъжава ли те?

По-скоро ме натъжава откровената несправедливост, лошотията и злобата в хората. Насилието над животни.

Как приемаш трудните моменти и как постиженията?

Всичко е част от пътя. И успехите, и неуспехите са нужни, за да изградим своя баланс и завършен образ.

Трудно ли е човек да е артист в България?

Трудно е, да. Живеем в държавата на абсурда и обърканите ценности. Но си е и голямо предизвикателство, не само да си артист, а просто да си в България.

Защо не се получи с Народния театър?

Не се получи с Народния театър, заради външни влияния и намеса на хора, но не искам да изпадам в подробности.

Изпълняваш главна роля в „Шивачки“. Играе ли ти се пак в киното или предпочиташ сцената?

Киното е моята голяма любов. Дай Боже до последно да имам възможност да бъда част от неговия магичен свят. Все пак нося в себе си гена на своя баща, а именно – любов към актьорската професия.

Какви компромиси би направила в името на изкуството?

Компромиси свързани основно с мен самата – като визия, обучение и подготовка, но всъщност не съм сигурна дали това изобщо могат да се нарекат компромиси.

Какво искаш да ти се случи през новата година?

Надявам се 2016 г. да бъде едно поредно вълнуващо приключение, свързано с духовното ми развитие. Мечтая да осъществя едно дълго чакано пътуване до доста далечна дестинация – Ашрам в Бали, където ще практикувам духовни практики.

Как се запали по тях?

Имам много учители. Първия го срещнах през 2011 г. в първия рейки център в България и това отприщи серия от събития и срещи с много извисени и мъдри хора, които ми дадоха много. Запознах се и с един индийски учител – Санджай Йога. Но това не е всичко, през новата година се надявам да успея да напиша и втората си книга. Пожелавам си да съм здрава и в мир със себе си и другите.

Още снимки на Елен Колева разгледайте в галерията ни

автор: Петя Славова

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари