IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грипът на Принс бил свръхдоза дрога?

22 април 2016 06 00

Светът скърби за звездата

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Американският певец Принс е потърсил лекарска помощ шест дни преди смъртта си заради прекомерна доза наркотици, съобщава TMZ. Сайтът се позовава на няколко източника. Според тях на 15 април самолет с Принс на борда е извършил непредвидено кацане в щата Илинойс не заради влошено здраве на певеца, както се предполагаше досега, а заради прием на прекалено голяма доза наркотици.

Във връзка с кончината на Принс е започнало разследване, а днес ще бъде извършена аутопсия.

Принс беше намерен безжизнен в асансьор в звукозаписното студио в имението си край Минеаполис в щата Минесота. Лекари се опитваха 30 минути да го съживят, но без резултат.

Смъртта на Принс настъпи две седмици, след като той отмени концерти в Атланта, защото не се чувстваше добре. На 14 април той изнесе концерт там и се извини на публиката за отмяната на предходните прояви. Тогава гласът му беше слаб, докато говореше, но докато пееше в продължение на 80-минутното шоу, звучеше добре.

През повечето време от шоуто Принс беше седнал на пианото и само на няколко пъти се изправи и го обиколи под овациите на публиката.

След това се появиха информации, че той се е разболял на път от Атланта за Минеаполис и е бил приет в болница миналия петък. В събота на 16 април след тези информации Принс организира парти с танци в имението си, за да покаже, че се чувства добре. Очевидци казват, че тогава Принс е изглеждал добре и че е останал сред гостите около 20 минути, а после изчезнал.

Същевременно сестрата на Принс Тайка Нелсън благодари на феновете за това, че са съпричастни с мъката на семейството му.

Почитатели на Принс се събраха пред имението му в град Чанхасън в района на град Минеаполис в щата Минесота. Те оставиха пред имението цветя, балони, бележки с послания. Сестрата на Принс ги разгледа и после се доближи до феновете и им каза, че Принс ги е обичал всички, след което им благодари, че и те са го обичали.

Американският президент Барак Обама се присъедини към милионите фенове на Принс по целия свят, които скърбят за неговата внезапна смърт.

„Малко творци са повлияли на звученето и на траекторията на поп музиката по такъв начин или са докоснали с таланта си толкова много хора, колкото Принс. В мислите си сме със семейството на Принс, с неговата група, с всички, които го обичаха“, се казва в изявлението на Обама.

По повод кончината на Принс Мадона заяви, че той е бил истински визионер, който е променил света, предаде Франс прес. Кралицата на поп музиката сподели, че е сломена от новината за кончината на певеца.

Принс беше творец революционер с безкраен талант, заяви Мик Джагър, предаде Франс прес. Той беше велик композитор и автор на текстове, изумяващ китарист, творец революционер и аз съм шокиран от новината за смъртта му, се казва в туит на Джагър.

В Twitter мъката си споделиха Селин Дион, Саймън льо Бон, Томи Мотола, Ръсел Кроу, Крис Дженър, Джоан Колинс, Шонда Раймс, Спайк Лий, Деми Ловато и още много знаменитости.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари