IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аделина Сотникова: Фигуристките трябва да са естествени!

22 април 2016 07 00

Световната шампионка преди шоуто „Кралете на леда“

Аделина Сотникова. Снимка: Reuters

Аделина Сотникова. Снимка: Reuters

Аделина Сотникова е първата и единствена засега олимпийска шампионка на Русия в историята на фигурното пързаляне. Родена в Москва на 1 юли 1996 година, тя се превърна в национален герой след златото си на домашната Олимпиада в Сочи преди 2 години.

Едва на 19 години, тя има спечелени и 2 сребърни медала от европейските първенства за жени, както и световна титла за девойки.

Сотникова е една от големите звезди, които ще зарадват българската публика в уникалното шоу „Кралете на леда“, което ще се проведе на 23 април в столичната зала „Арена Армеец“. Ето какво сподели фигуристката ден преди шоуто.

Аделина, ти си една от най-очакваните звезди за голямото шоу „Кралете на леда“, което ще се проведе в София на 23 април. Какво може да очаква българската публика от толкова много звезди на леда, събрани на едно място?

Убедена съм, че шоуто ще бъде велико. Всички ние сме посветили живота си на фигурното пързаляне. Това е нещото, което ние обожаваме да правим и ще дадем най-доброто от себе си както винаги. Ще бъде красиво и забавно!

Предполагам е прекрасно да се работи с Евгени Плюшченко?

Да, наистина е така. Това е удоволствие и чест за всеки един от нас. Ние се учим един от друг и развиваме своите умения. Щастлива съм да имам тази възможност.

Ти си първата и единствена досега олимпийска шампионка на Русия в женското фигурно пързаляне. Как едно 17-годишно момиче тогава успя да стори това, което поколения преди теб не успяха?

Както за всичко, трябва много тежък труд. И разбира се малко късмет. Мисля, че трябва да имаш ясна визия какво искаш да постигнеш. И да продължаваш да го правиш.

Зад всеки успех стоят и множество лишения. По колко часа тренира един фигурист на ден, спазва ли определен хранителен режим?

Фигурното пързаляне е красив и елегантен спорт. Като една жена в този спорт аз трябва да бъда елегантна също и да изглеждам естествена. Ние фигуристите тренираме всеки ден по доста часове и се нуждаем от доста сила, затова се опитвам да ям добра и здравословна храна. И разбира се да ѝ се наслаждавам. Красотата е това, да се чувстваш добре в кожата си.

Ти си едва на 19 и имаш още много години на леда. Коя е голямата ти цел през следващите години?

Аз съм избрала пътя си и олимпийското злато бе само една стъпка от него. Смятам да продължа да правя своите нови стъпки и да постигна новите си цели.

За финал какво искаш да кажеш на хилядите, които ще посетят „Кралете на леда“ на 23 април в София?

Много съм щастлива, че имам възможност да посетя България. Чувала съм много хубави неща за вашата страна от много мои приятели, които са били в България. Ще бъда много щастлива, ако хората се забавляват на нашето шоу и им пожелавам прекрасни часове с нас. А и разбира се едно хубаво и щастливо лято!

автор: Красимир Ангелов

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари