IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Мачкаторът“ Калоян в „Мастър шеф“ стана баща

25 април 2016 09 30

Хирургът има дъщеричка от съпругата му Елица

Снимка: "Мастър шеф"

Снимка: "Мастър шеф"

„Мачкай“! С тази фраза един от участниците в „Мастър шеф“ става известен в предаването. 29-годишният хирург Калоян Денков стана баща, докато участва и в кулинарното шоу.

„Когато ми дадоха престилката в „Мастър шеф“, „мачкай“ неволно излезе от устата ми. Когато го повторих още един-два пъти, ми стана като запазена марка при преминаването на изпитания. Вече има и шега в шоуто – Петър Михалчев от журито ми вика доктор Мачкай“, разказва Калоян пред „24 часа“.

Със съпругата си Елица са заедно от студентските си години. Миналата – Калоян я води на романтично пътешествие в Италия за 30-ия ѝ рожден ден. До последно половинката му си мислела, че на празника ще бъде в София с най-близките си приятели. Тя дори ги кани на парти. Калоян обаче ги инструктира да потвърдят, разказвайки им за изненадата.

Предупреждава и колегите ѝ, в работата – тя е младши одитор експерт, че няма да я има за малко и ги моли да ѝ пуснат отпуск. Така на самия рожден ден – 30 април, той отива да я види в обедната ѝ почивка. Качват се в колата на техен приятел и без Елица да подозира, стигат до летището. Чак когато вижда куфарите в багажника, младата жена разбира, че ще замине на почивка – летят до Милано.

„На другия ден тръгнахме с влака към Венеция, пак без да ѝ кажа предварително. Спахме в Тревизо 3-4 нощувки, а на третия ден в Италия ѝ предложих да се омъжи за мен“, спомня си Калоян.

Двамата се разхождат по площада „Сан Марко“ във Венеция. Атмосферата е толкова предразполагаща, че той бързо дава фотоапарата на група американки да ги снимат. Докато Елица се обръща да погледне, Калоян вече е паднал на колене пред нея. Тя ахва, разплаква се и казва: „да“. Те сключват граждански брак в началото на годината.

Малко след това – на 27 февруари, когато Калоян вече е сред участниците в „Мастър шеф“, на бял свят се появява първородното им дете – дъщеря им Симона. Сега семейството е в трескава подготовка за църковния си брак, който ще бъде през юни.

Що се отнася до кулинарните му умения, той ги подхранва още от 8-годишна възраст. След като научава елементарните неща като как да си изпържи яйца, започва с по-сериозните – учи се да прави сам кексове и курабийки.

Експериментира най-много, когато е при баба си на село – в Комарево, във Врачански окръг. Той се дипломира през 2012 г., но още преди това започва работа в клиниката на вуйчо си и майка си по пластична и естетична хирургия. В нея Калоян тръгва от най-ниската позиция – в началото се занимава само с попълване на документацията, а след това започва да асистира в операциите. През 2013 г. е назначен в Клиниката по коремна хирургия във ВМА.

Сега прави специализация по обща хирургия към медицинския факултет на Софийския университет. „Реших първо да мина обща хирургия, а следващата ми тясна специалност да е пластичната“, обяснява Калоян.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари