IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трябва ли да оставате с мъж, който не иска да се ожени за вас?

2 май 2016 15 30

7 начина да разберете дали вашият партньор наистина ви се е обрекъл?

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Британската секс експертка Трейси Кокс разкрива как да разберете дали връзката ви си струва, ако партньорът ви не се интересува от брак.

Много мъже в днешно време не желаят да се женят, въпреки че привидно поемат ангажимент към половинката си.

Някои мъже в крайна сметка склоняват да се „бракуват“, за да угодят на любимата си, но има и такива, които никога не си променят позицията „антисватба“.

Лошото е, че в сърцето на жените, които мечтаят да се видят булки, остава една празнина. Те усещат, че живеят с човек, който не е готов да им се посвети напълно, въпреки че твърди, че ги обича.

Ето и седем начина да разберете дали вашият партньор наистина ви се е обрекъл, дори и без брак, или пък не е много сигурен в бъдещето на връзката ви:

1. Замислете се върху това какъв е неговият произход и каква е историята на връзката ви.

Много мъже използват извинението: „Аз не вярвам в институцията на брака – това е парче хартия“, но е много важно какъв е натрупаният опит на този мъж. Дали вече има провален брак и не иска да повтаря грешката си. Дали родителите му също не са разведени. Възможно е да го е страх да се ожени, защото никога не е виждал около себе си наистина щастлив брак. Ако обаче партньорът ви отказва да разисква с вас тази тема и има очевидна липса на интерес към вашите чувства и желание да се омъжите, това не е добър показател за здравословни, дългосрочни отношения.

2. Важна е причината, поради която той не се интересува от брак.

Ако попитате любимия си: „Защо не искаш да се ожениш за мен?“, а той ви отговори с: „Не знам.“, това не е много добър знак. Ясно е, че той избягва да ви каже истината, че или не иска да се жени за вас, или не е сигурен в дългосрочната ви връзка. Мъжът трябва да е готов да обясни ясно на половинката си конкретната причина, поради която не иска да я заведе в гражданското.

3. Възможно е той да има проблем със самата церемония.

Има един тип мъже, които мразят големите сбирки, умират от ужас от идеята да стават център на вниманието и изобщо не си се представят в ролята на младоженеца. Възможно е те да обичат истински половинката си, но просто да ги е срам да вдигат сватба с много хора. Ако е така – жената трябва да се опита да влезе в положението на любимия си.

4. Може да нямат силни роднински връзки.

Има един друг вид мъже, които имат влошени/конфликтни отношения с родителите си или пък в семействата им има някаква роднинска драма/вражда и те не искат да правят сватба заради това. Ако те са готови да сключат брак с половинката си, но в много тесен кръг – в компанията на кумовете, например, жената трябва да прояви разбиране.

5. Може да става въпрос за пари.

Сватбите наистина са скъпо удоволствие и някой мъже, които нямат стабилни доходи, може да не са готови да финансират сами подобно събитие. В друг случай, ако родителите на младоженците са готови да помогнат с парите за церемонията, може мъжът да сметне, че е по-добре тези пари да се инвестират по-разумно. Ако проблемът се крие в парите, жената трябва да прояви разбиране поне за известно време, докато половинката ѝ си стъпи на краката финансово.

6. Може мъжът да вярва, че сватбата ще съсипе любовта.

Всички сме чували за двойки, които са били по-щастливи във връзката си, преди да сключат брак. Обикновено семейният живот върви ръка за ръка с много отговорности и те могат да влошат отношенията между съпрузите. Някои мъже вярват, че хората могат да се наслаждават на любовта си и без подпис в гражданското. Вярно е, че има личности, които са по-подходящи за съвместен живот, отколкото за брак. Хора, които не гледат на брака като на сигурност, комфорт и израз на дълбока и трайна любов, а като на задушаваща, клаустрофобична перспектива. Има свободолюбиви мъже, които биха си живели много дълго и щастливо с половинката си и без брак, който да ги кара принудително да бъдат част от една връзка.

7. Брак или ангажимент?

Има много двойки, които са се посветили един на друг, без да са сключвали брак. Има и двойки, които имат брак, но партньорите не са си верни и по-скоро живеят като съквартиранти. По-важно е двама души да са истински щастливи заедно, да се обичат и подкрепят, и да са абсолютно ангажирани с връзката си и с отглеждането на децата си. Тогава бракът няма особено голямо значение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари