IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принс щял да се лекува от зависимости към опиати

5 май 2016 05 00

Смъртта изпреварила постъпването му в клиника

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Починалият американски певец Принс е имал назначена среща със специалист по пристрастяванията със субстанции на 20 април, ден след като певецът бе намерен мъртъв, пише в. „Дейли мирър“.

Близки на Принс се били свързали с д-р Хауърд Корнфелд, виден авторитет по въпросите на опиоидното пристрастяване, за да го прегледа в споменатия ден. Но графикът на г-н Корнфелд бил страшно претрупан и той нямал възможност да отлети за Пейзли парк, резиденцията на Принс, на 20-и. Поради тази причина той изпратил сина си, Андрю Корнфелд, който взел полет от Сан Франциско, ден по-рано.

Корнфелд-младши пристигнал в дома на Принс на 19 април в 9:30 часа сутринта. Хората от екипа на музиканта не могли веднага да открият певеца. Малко по-късно го намерили почти безжизнен в един асансьор.

Именно Андрю Корнфелд позвънил на телефон 911 и поради тази причина не могъл да даде в първия момент точния адрес на местопроизшествието. Но казал, че става дума за дома на Принс в Минеаполис. Спешният екип пристигнал пет минути по-късно и обявил музиканта за мъртъв в 10:07 часа местно време.

Преди кончината на Принс лекарите предвиждали да му бъде направен бърз преглед и да изготвят програма за лечение на неговата зависимост. Имало планове той да бъде записан в калифорнийската клиника на Хауърд Корнфелд в Мил Вали. Но събитията изпреварили нещата.

Кончината на Принс дойде само пет дни, след като той пострада от свръхдоза с обезболяващото „Перкосет“, което той взел на борда на частния си самолет, припомня таблоидът. Тогава спешна лекарска намеса спаси живота му. Но за кратко.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари