IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любен Дилов-син: Не виждам Слави като професионален политик

16 юни 2016 14 10

Писателят не вярва да успее референдумът на Дългия

Снимка: LOVE style

Снимка: LOVE style

Любен Дилов-син признава в ново интервю, че не вижда Слави Трифонов като професионален политик.

„За да си такъв, твоето битие трябва да се нарича „компромис“. Необходимо е да правиш компромиси от сутрин до вечер, а той това не го умее. В политиката не може да си хард. Трябва да си сговорчив. Дори Бойко Борисов, който има авторитарни нагласи в себе си, е принуден постоянно да прави компромиси“, категоричен е Дилов пред списание Love style.

Той обаче е убеден, че ако Дългия се яви на избори, ще прекрачи 4-процентовата бариера за влизане в парламента.

„Не знам дали е готов за премиер. Ако някой го направи такъв, със сигурност би бил не лош министър-председател. Но да извърви целия път – избори, преговори, коалиции, отстъпки и да стане накрая премиер – това не мога да си го представя“, смята писателят.

Според него е много трудно да се съберат нужните гласове, за да успее референдумът на Слави. Самият той е организирал един пропаднал за Бургас-Александруполис.

„В сегашната ситуация обаче има и нещо друго. Дори хора, които продължават да подкрепят референдума му, вече са убедени, че и всичко поискано в него да се изпълни, то няма да промени политическата система“, завършва писателят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари