IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво шефът ви забелязва за вас

19 юли 2016 13 00

7 неща

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Без значение какво е вашето поле на професионална изява, най-вероятно и вие си имате шеф. Където и да работите – в сферата на здравеопазването, образованието, медиите, строителството и т. н. – най-вероятно имате мениджър, на по-висок пост от вашия, който оценява не само вашата работа, но и вашето цялостно поведение.

Без вероятно да осъзнавате, вашият шеф наблюдава редица неща, свързани с вас – все пак това му влиза в задълженията. Той ви държи под око независимо дали това ви харесва или не.

А ето и нещата, които той наблюдава у вас редовно:

1. Колко рано пристигате на работа.

Ако работният ви ден започва в 8 часа сутринта, а вие се появявате някъде към 9, със сигурност правите впечатление. В някои компании няма проблем да пристигнете и към 11:30, но в други това няма да се възприеме добре, особено ако повечето ви колеги са седнали на бюрата си много преди вие да пристъпите в офиса.

2. В колко точно часа си тръгвате от офиса.

Това отново може да варира според работното време на съответната фирма, за която работите. Все пак, ако си тръгвате доста по-рано всеки ден, значително преди вашите колеги, това също ще се забележи. Лошото е, че ако често оставате след работно време, това няма да заинтригува особено вашия шеф.

3. Как се обличате.

Начинът ви на обличане е вашата визитна картичка в офиса, без значение в какъв бранш се изявявате. В някои офиси хората ходят с доста небрежно облекло, докато в други – служителите се придържат към строг дрескод с черни панталони/поли, ризи, сака, елегантни обувки и т. н. Важното е да се обличате така, че да стоите адекватно в компанията на колегите си. Ако сте като розово фламинго сред пингвини, това ще бие на очи и шефът ви няма как да не го забележи.

4. Как и колко боравите с технологиите.

Ако редовно стоите с вперен поглед в своя iPhone или прекалявате с чата с вашите близки и приятели, това няма как да остане незабелязано от вашия шеф. Все пак в работно време е редно да се съсредоточите върху използването на технологиите, но по работа. Най-разумно е да ограничите личната употреба и на Facebook!

5. Какви думи използвате.

Редно е да не ругаете около колегите си, както и да не прекалявате със злостните коментари за ръководството, докато сте в тяхната компания. Все някой ще ви издаде пред шефа, а това може и да не му се харесва.

6. Как се вписвате в екипа.

Шефът ви обръща внимание на това как вие се вписвате в екипа му и дали се разбирате с колегите си. Ако сте нов, той може да ви прости това, че все още не сте се интегрирали в офиса, но ако сте в компанията отдавна, той ще очаква от вас да намерите общ език с колегите си. Иначе той ще се замисли дали изобщо сте подходящ за отбора.

7. Как управлявате времето си в офиса.

И накрая, но не на последно място по важност, на вашия шеф не му убягва как точно си прекарвате времето в офиса. Ако вие не сте особено ефективен служител или работите с бавно темпо, вашият шеф ще го забележи. Затова сложете си като приоритет спазването на всички служебни срокове. В края на краищата, вие ходите на работа, за да работите, а не за да водите социален живот или за да се скатавате.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари