IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анита Мейзер влезе с рев в съда, припадна, но ще търка нара

17 август 2016 14 03

Луда съм, в климакс съм, и съм невинна, заяви скандалната миска

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Анита Мейзер припадна в съда във Варна, след като разбра, че остава за постоянно зад решетките. Повдигнати са й две обвинения – за опит за подкуп на полицай в размер на 30 000 евро и за причиняване на смърт по непредпазливост, съобщи информационна агенция Черно море.

За около час съдия Соня Нейкова взе това решение. Обвиняемата Анита Мейзер има двойно гражданство (данни за което са получени от посолството на САЩ), но американският паспорт не е открит и има сериозна вероятност ако бъде освободена да напусне страната и да се укрие. Затова съдът не уважи искането на двамата адвокати Олег Атанасов и Росен Желязков за мярка “домашен арест”. Мотивите им бяха, че Мейзер има постоянен адрес във Варна и че е съдействала с информация веднага след извършване на престъплението.

Призиви “Убийца!” се чуваха от залата, но съдия Соня Нейкова успокои аудиторията. По нейни думи е събран достатъчен обем информация, че Анита Мейзер е автор и на двете престъпление – убийство по невнимание и опит за подкуп. Последното деяние е било на 3 фази – предложеният подкуп на оперативния работник Радев е започнал от 10 000 евро, последвало е предложение за 20 000 евро и накрая – за 30 000 евро. Има диск със запис, което обори тезата на адвокатите.

“Луда съм, в климакс съм, и съм невинна”, това каза Мейзер пред съда.

“Не съм имала желание да го убия, имахме планове да празнуваме на Николай Димов рождения ден”, добави тя.

По думи на съдия Соня Нейкова предстои доизясняване на практическата обстановка – още няма съдебно-медицинска експертиза и ДНК-проба.

Съществуват и други доказателства, според които Мейзер се е опитала да затрудни органите на реда след смъртта на Николай Димов, който е от порядъчно семейство и не се забърквал с ъндърграунда. 

Това решение на съда може да се обжалва в 3-дневен срок пред Апелативния съд.

По-рано през деня Окръжната прокуратура във Варна повдигна и второ обвинение срещу Анита - за подкуп, срещу обвинената за причиняване на смърт по непредпазливост чрез умишлено нанесена средна телесна повреда.

Новото обвинение срещу 52-годишната обвиняема е за предложен подкуп от 30 000 евро на полицай, за да не извърши действия по служба. За това престъпление наказанието е лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева.

Анита Желева бе обвинена за убийството на мъжа си – 40-годишният културист от Варна Николай Димов.

Мъжът бе намерен мъртъв през нощта в събота срещу неделя в дома на Мейзер.

Слухът, пуснат от самата Анита, бе, че 40-годишният фитнес инструктор и спортист бил вързан със свински опашки приживе. Освен това Мейзер твърдяла пред разследващите, че е отишла да пазарува в 2:30 ч през нощта в събота, като оставила Николай пред жилищната сграда да говори с двама негови приятели, които тя не познавала. Когато се прибрала, мъжът ѝ вече бил мъртъв.

Впоследствие обаче скандалната миска от Варна разказала пред разследващите, че задушила съпруга си без да иска, по време на садо-мазо ласки. Първоначално тя се уплашила и дала няколко различни версии, а впоследствие признала и обяснила действията си с това, че се уплашила.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари

Искрено и лично ( преди 7 години )
Кръгла ***. ***. Проста като фасул. Помия.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар