IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азис с дебютен концерт в Румъния

25 септември 2016 08 00

Румънски медии се скъсаха да го хвалят

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Фолкпевецът Азис – един от най-популярните и противоречиви певци на Балканите, често сравняван с ексцентричната Лейди Гага, ще изнесе първия си концерт в Румъния на 6 декември, съобщава в. „Адевърул“. Шоуто ще започне в 19:00 часа в зала „Поливалента“.

Противоречив, заради своя екстравагантен вид на сцената, Азис успя да стане популярен в целия свят с необичайния микс на музиката, която представя, и начина, по който го прави. Най-търсеното име в Гугъл в България за 2015 г., Азис успя да привлече внимание със своите музикални композиции, а последният му видеоклип „Хабиби“ има близо 40 милиона гледания в YouTube, пише „Адевърул“.

През март тази година Азис влезе в „краткия списък“ на 25-имата певци, които според „Ню Йорк таймс“ показват тенденциите и бъдещите насоки на ориентация в музиката, припомня румънският вестник. Азис каза, че много се е зарадвал от тази публикация, която го е насърчила. Той заяви, че това е забележителен факт, тъй като е единственият в списъка, който не пее на английски език.

Певецът започва музикалната си кариера в България и лансира първия си албум през 1999 г. Днес той е сред най-влиятелните известни личности от български произход за всички времена и тази година издаде 15-ия си албум „Гадна порода“, пише „Адевърул“.

Със специфичния си тембър и безспорни музикални качества, Азис изпъква чрез разнообразието на влияния в неговата музика, както и със зрелищните си изяви на сцената. Миксът от модерен български попфолк, циганска музика, както и индийско, турско и арабско влияние правят спецификата на музиката, която е направила Азис известен. И ако за мнозина популярността му е изумителна, самият Азис признава, че винаги е знаел, че ще „стане звезда“, пише румънският вестник.

Колкото до хомосексуалната му ориентация и фактът, че на сцената и във видеоклиповете си никога не е крил това, че предпочита мъжете, певецът дава следното обяснение: „Може би причината да съм на тази планета е да помогна на хората да не се страхуват да бъдат различни, да не се крият и да ходят с изправена глава“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари