IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сръбският принц Михайло се ожени за фармацевтка

24 октомври 2016 14 40

Кралският наследник не се радва на много поддръжници в родината си

Снимка: royalfamily.org

Снимка: royalfamily.org

Сръбският принц Михайло се ожени за красивата фармацевтка Любица Любисавлевич. Принц Михайло се врече на любимата си в църквата „Св. Георги“ в сръбския град Опленац, където са погребани тленните останки на членовете на неговата династия.

Трийсетгодишният принц и хубавицата сключиха брак на религиозна православна церемония, отразена от таблоидите, но подмината от другите медии в Сърбия. Церемонията беше последвана от прием в Белия дворец.

Едва около сто и петдесет привърженици на кралското семейство се събраха покрай църквата, където не бяха взети никакви охранителни мерки – несравнимо със стоте хиляди души, които се събраха в Белград преди близо век за сватбата на дядото на младоженеца – сръбския крал Александър I Караджорджевич.

Монархията в съседната ни държава беше премахната от комунистическия режим, наложен от Тито след Втората световна война.

Михайло е роден в Лондон, а се установява в Сърбия преди около 10 години. Сватбата му беше предшествана от гражданска церемония в британската столица.

Принцът организира редица хуманитарни събития и в стремежа си да се ангажира с проблемите на страната си, той продължава да лобира за сръбските интереси по света.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари