IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мелания Тръмп запазва градинката на Мишел в Белия дом

15 февруари 2017 09 20

Тя ще е символ на надежда за здрава нация, каза първата дама на САЩ

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Съпругата на президента на САЩ Доналд Тръмп – Мелания, реши да запази градината, която нейната предшественичка Мишел Обама създаде на територията на Белия дом, съобщава Time.

Старши съветникът на жената на президента – Стефани Уинстън Волкоф, заяви пред CNN, че първата дама иска да я съхрани и развива.

„Много съм горда, че тази градина ще живее като символ на надеждата и мечтите на всеки от нас, който иска по-здрава нация за децата ни“, казала Тръмп.

Мишел Обама създаде овощната градина през 2009 г., за да даде пример като обясни на децата и подрастващите ползата от здравословното хранене и да покаже как да се справят със затлъстяването. Някои от децата, участвали в откриването бяха поканени и тази година там.

По време на Втората световна война Елинор Рузвелт направи на територията на резиденцията Градина на победата, за да даде пример на американците, че дори в кризисни времена всеки американец ще може да си осигури храна.

Снимка: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари