IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Миро заведе съпругата си Ели накрай света (ВИДЕО)

23 февруари 2017 07 20

Певецът акостира сред ледниците в Гренландия

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Дни преди да се включи в поредно риалити шоу, поп певецът Миро заведе своята съпруга Ели в Гренландия. Той сподели с приятелите си в социалните мрежи част от своето преживяване, което си е „почти накрай света“. Казармени условия, невероятни гледки, инуити, кучешки впрягове са само част от описаните емоции.

„Някой е проявил доста дебелашко, че и извратеничко чувство за хумор (например пиян викинг), назовавайки ледената пустиня където снеговете отиват на лятна почивка – Гренландия, т. е. Зелената страна (подозирам, че въпросният викинг също така е виждал и малки зелени човечета, с които си е допивал медовината). Растителността, когато я има изобщо тук (в сезона, който в Гренландия минава за лято), се състояла предимно от мъхове, треви и храсти, но аз не съм пряк свидетел.

Колкото и да се кьорите, няма да видите пукнато дърво. Всички гости, на различна възраст и от различни националности, които пристигнахме със самолета в Кангерлусияк, влизайки в „Old camp“-а преживяхме своя личен миг на „скомина“ (състоянието, в което зъбите ти изтръпват), виждайки „хотела“ отвътре. Бас държа, че и те бяха подготвени за екстремност, да се разделят със зоната си на комфорт, но това че ще живеем буквално „г. з до г. з“ очевидно надхвърли очакванията.

Цивилизацията наоколо също като стаите е доста тясна, но спретната – 540 души, повечето от които работещи на летището + изследователи. Тези невъзпети герои са създали по средата на едно огромно зъбато ледено нищо – нещо добро“, разказва Миро.

Той е категоричен, че природата на Гренландия на пръв поглед изглежда жестока, но неопитомената ѝ красота е несравнима. Още в първия им ден температурата била около минус 35 градуса.

На втория ден се срещнали с инуити.

„Избрах кучешкия впряг в момента, в който го видях. Има неща, които не могат да се обяснят – приемете че това е от тях. Часовете през вледенените океански води на фиорда бяха поглед на света с очите на друг! По средата на пробега един от водачите ни каза нещо като „добре дошли в нашия дом“. Пихме горещ малинов сок“, допълва още певецът.

И си задава въпроса – как става така, че местата, които първоначално не харесаш за живот, са местата, които не искаш да напуснеш?

След Кангерлусияк двойката поела към Илюлисат.

„Смениха стаята ни с такава на 2 етаж за да имаме по хубава гледка към Disco bay – място, където айсбергите са у дома си. Илюлисат малко напомня на Трьомсо, Норвегия“, предаде първите си впечатления Миро.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари