Отдавна се говори, че отношенията между Скарлет Йохансон и нейният съпруг – журналистът с френски произход Ромен Дориак, не вървят, но вече и официално актрисата подаде молба за развод, съобщава New York Post.

Документите са подадени във върховния съд в Ню Йорк на 7 март, като мотивът е, че бракът им е „безнадеждно разрушен“.

Изданието отбелязва, че актрисата иска да придобие основните родителски права за 3-годишната им дъщеря Роуз Дороти Дориак.

Още по темата

В същото време адвокатът Харолд Майерсон, представляващ интересите на съпруга, заявил, че неговия клиент иска същото: „Той планира да се прибере във Франция заедно с дъщеря си, тъй като госпожа Йохансон пътува постоянно“.

Адвокатът също така отбелязал, че бракоразводният процес се очертава да е интересен, но отказа допълнителни коментари.

За обтегнатите отношения на двамата стана ясно през януари тази година. Актрисата се появи на митинг против президента на САЩ Доналд Тръмп без сватбената си халка, а заедно двойката не е засичана от октомври миналата година.

За романа между Йохансон и Дориак стана ясно през 2012 г. Те се ожениха през март 2014 г. За актрисата това е втори брак.

Преди това тя бе омъжена за актьора Райън Рейнолдс, който пък се радва на чудесен семеен живот с Блейк Лайвли и двете им деца.