IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Шоуто на Слави“ тръгна в ефир, може да го има и тази вечер

29 март 2017 06 00

Предаването премина в разговор за свободата на словото

Снимка: Олег Попов, Tialoto.bg

Снимка: Олег Попов, Tialoto.bg

След драмите със сваленото предаване и свиканата извънредна пресконференция вчера срещу цензурата, „Шоуто на Слави Трифонов“ все пак се появи в ефира на bTV снощи, съобщава Dnes.bg.

Водещият не прочете писмото си, което се превърна в раздор между него и ръководството на телевизията. В него той настоява новоизбраният парламент да започне до две седмици работа по референдума, организиран от него. В противен случай ще протестира като гражданин пред Народното събрание.

Вместо това той събра сценаристите си на една маса. Облечени в черно, те коментираха свободата на словото в България или по-точно нейната липса. И дадоха примери с нападки срещу СЕМ, с цитати от известни личности, статистиката, която ни отрежда 113-то място в света и последно в ЕС.

Предаването бе направено на запис и на няколко пъти всички изразиха съмнение дали ще видят ефир. Ръководството пък взе в последния момент решение то да се появи.

„Спирали са ни преди 20 години по времето на Жан Виденов, както и преди 19 години по времето на Иван Костов. Непонятно ми е как може това да се случи сега, през 2017 година“, заяви в началото Слави.

Той и сценаристите му изразиха позицията си, че спирането на „Шоуто на Слави“ е цензура.

Иван Кулеков дори на няколко пъти изрази съмнение, че това ще бъде последното му публично изказване, при което Трифонов го сряза и заяви твърдо, че независимо от развитието на ситуацията ще имат ефир.

„Ние правим телевизия и от това разбираме“, категоричен бе шоуменът.

Той се бе заканил, че и ако снощи бъдат спрени неговият адвокат ще се занимава с казуса и не изключи вариант да прекрати договора си с bTV. По време на монолозите в черно, Слави на няколко пъти уточни, че те са партньори на телевизията, не служители. И не приемат тезата, че изразяването на гражданска позиция трябва да се случва само в публицистичните предавания.

„Защо когато казват времето има смешки? Това прави ли го информационно-развлекателно предаване“, запита Сиромахов.

„Уважаеми зрители, възможно е да се видим утре“, заяви на финал Слави Трифонов.

Междувременно в социалните мрежи хиляди изразиха подкрепата си за Трифонов и се изказаха против цензурата в родните телевизии. Само в един от постовете съотношението подкрепа срещу нехаресване на действията на Слави Трифонов бе 50 000 към 3000. И всичките гласове бяха събрани за по-малко от час.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари