IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отново: bTV спря „Шоуто на Слави“

19 април 2017 05 20

Санкцията е заради интервю с Васил Иванов

Снимка: Олег Попов, Tialoto.bg

Снимка: Олег Попов, Tialoto.bg

За втори път в рамките на месец bTV спря „Шоуто на Слави“ снощи и пусна старо предаване. В началото телевизията пусна скрол, че епизодът няма да бъде излъчен поради несъответствие със стандартите за телевизионно предаване.

„Предвиденият за тази вечер епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие на съдържанието му със стандартите за редакционно съдържание. bTV счита, че представянето на едностранна позиция противоречи на етичните стандарти и на добросъвестността. bTV стои твърдо зад спазването на законодателната рамка в страната и високоетичните стандарти“, се казва в писмото на телевизията.

Минути по-късно Слави Трифонов също изпрати писмо с обяснение за спиране на предаването си. Ето и пълния му текст без редакторска намеса:

Уважаеми колеги журналисти, тази вечер моето шоу беше спряно. Беше спряно отново. Този път причината е следната: на гости ми беше разследващият журналист от Нова телевизия Васил Иванов.


В предаването той разкри изключително гнусни и скандални случаи на цензура и корупция, подкрепени с факти и записи. Тъй като предаването е на запис, още преди това получих писмо от мениджмънта на БиТиВи да не интервюирам Васил Иванов.

Аз не се съобразих с това искане. Реализирах предаването, защото смятам, че истината и моралът са по-важни от всичко. Интервюирах Васил Иванов, след това получих отново писмо от БиТиВи, в което те искат да махна интервюто. Аз отново не се съгласих и предаването беше спряно.

За да научите цялата истина, заповядайте утре на нашата пресконференция, на която ще присъства и Васил Иванов. Часът и мястото ще ви съобщим допълнително.

Вярвам, че истината и свободата на словото са важни не само за нас, а и за вас.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари