IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездна трансформация: Александра Сърчаджиева

11 юни 2017 12 00

Вижте как се промени през годините актрисата

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Александра Сърчаджиева е една от талантливите ни актриси, поела по пътя на своите родители. Тя е наследница на голямата Пепа Николова и Йосиф Сърчаджиев, но израства само с майка си.

С баща си не е близка, въпреки че носи неговата фамилия. Казва, че се е виждала с него само един-единствен път, когато е била на 11 години, в една сладкарница, за 2-3 сладоледа.

За първи път прави признание за него преди 6 години в телевизионно интервю.

„Срамувам се че този човек ми е баща. Не може да ти е баща човек, който никога не се е грижил за теб, той не ми е баща, води ми се само биологичен“, категорична е тя.

Но пък наследява таланта на родителите си. Започва работа като водеща в младежкото музикално предаване „Мело ТВ Мания“ по Канал 1. След това завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2006 г., в класа на проф. Здравко Митков.

В началото на септември 2006 г. е назначена на щат в театър „Българска армия“, но този месец преживява най-тежкия момент в живота си. Губи майка си Пепа Николова на 22 септември същата година, която си отива след дълго боледуване.

В своята кариера има редица роли в театъра и киното, но като че ли първият голям успех идва с филма „Шивачки“ през 2007 г. За пресъздаването на образа на Дора тя е номинирана за награда за главна женска роля.

Третият й филм в кариерата – „Най-важните неща“ от 2001 г., обаче се оказва съдбоносен. Там се запознава с Иван Ласкин, с когото няколко години по-късно се събират и в живота. Вече са заедно над 10 години, а през декември 2010-та се ражда дъщеря им София.

Алекс се снима в два сериала – „Женени с деца в България“ (2012 г.) и „Откраднат живот“ (2016 г.), където играе ролята на д-р Катя Кръстева.

Актрисата е търсена и като водеща в телевизионни риалити продукции. Била е водеща в Dancing Stars, партнира и на Ники Кънчев в Big Brother.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари