IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адел страда за жертвите в изгорелия блок в Лондон

15 юни 2017 09 10

Джейми Оливър храни безплатно пострадалите в ресторанта си

Снимка: Twitter

Снимка: Twitter

Адел се появи пред сградата-факла Grenfell Tower в Лондон в сряда вечерта. Силен пожар опустоши сградата вчера, като по последни данни 12 души загинаха, а десетки са ранени. Според неофициални източници жертвите може да надхвърлят 50.

Носителката на „Грами“ дойде на бдението в подкрепа на жертвите и пострадалите и насълзена прегръщаше и успокояваше пострадалите хора.

Известният британски майстор-готвач, телевизионен водещ и автор на кулинарни книги Джейми Оливър пък обеща безплатна храна и напитки за всички пострадали от пожара. Те са поканени от Оливър в неговия ресторант „Джеймис италиън“ в търговския център Уестфийлд, който се намира недалеч от опожарения жилищен блок.

„Храната и напитките са безплатни. За целта просто потърсете моя мениджър Хуан“, призова готвачът в Instagram.

По данни на полицията при потушаването на огъня са спасени 65 души. Премиерът Тереза Мей обеща, че разследването ще установи отговорните за трагедията.

Един от живеещите в сградата е разказал пред репортери, че огънят е тръгнал от хладилник, който е избухнал, съобщи „Independent“. Жилищната сграда, висока 27 етажа, има 130 апартамента, всички от които обитаеми.

Още за трагедията в Лондон четете тук

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари