IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари: Никой от кралското семейство не иска престола!

22 юни 2017 12 10

Синът на Даяна разказва за трудностите в живота си

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Принц Хари в последно време стана едно от най-известните лица в кралското семейство. Неговият роман с Меган Маркъл и откровеното интервю, в което разказа как му се е отразила загубата на майка му – принцеса Даяна, привлече още повече вниманието на обществото.

Тогава Хари сподели, че е преживял много трудно смъртта на майка си, а са го заставили да участва в процеси, които са тежки за всяко дете.

„Този момент бе ужасен. Мама тъкмо беше загинала, а мен ме накараха да вървя след ковчега ѝ пред очите на хиляди непознати хора и още милиони, следящи случващото се по телевизията. Не мисля, че така трябва да се постъпва с децата. Не съм сигурен, че в днешно време нещата щяха да станат по този начин“, разказва той пред Daily Mail.

Принцеса Даяна загина, когато Хари бе на 13 години, а Уилям на 15.„Моята майка изигра важна роля във формирането ми на живота, който водя. Тя показа на мен и брат ми живота. Например взимаше ни на посещения при бездомни хора.

Слава богу, не съм отърсен от реалността. Хората щяха да се изненадат, ако знаеха колко обикновен живот водим с Уилям, признал Хари. Той обичал да ходи на пазар сам и понякога преживява, когато го снимат. А що се касае до престола, Хари заявил изненадващо, че никой в семейството му не се стреми към поста на крал и кралица.

„Ние сме въвлечени в процес на модернизация на британската монархия и правим това не за себе си, а за другите хора. Ние сме много благодарни на кралицата, че ни дава право на избор.

Тя ни помоли да отделим достатъчно време и да помислим над въпроса кой от нас би станал крал или кралица. Смятам, че всеки от нас ще изпълни всичките си задължения, когато му дойде времето“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари