IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емилия Кларк - откровена за сексизма в Холивуд

1 юли 2017 10 45

Борбата е всекидневна, заяви звездата от "Игра на тронове"?

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Звездата от „Игра на тронове” Емилия Кларк стана героиня на новия брой на сп. Rolling Stone.

В интервю за изданието Кларк разказа за своето отношение към сексизма в Холивуд и предложи своя метод за борбата с този проблем.

„Толкова ми е странно да говоря за това, то е като борба с расизма. Вие знаете за него и осъзнавате, че той е навсякъде."

Тя обясни, че има хора, които наистина се отнасят към нея по друг начин, затова че има гърди.

"Това не е шега. Трябваше ми много време, за да разбера, че ме оценяват по друг начин. Но аз знам, че това е моето всекидневие”, разказва още актрисата.

"Може да звучи наивно, но на мен ми се струва, че сякаш се сблъскваме с расизма от миналото, но под друга форма!", изтъква Кларк. Актрисата се сблъсквала навсякъде с дискриминацията на половете в Меката на киното.

Миналата година жените и девойките съставлявали само 29 процента от кастинга на стоте най-големи филмови продукции на САЩ. Емилия Кларк отбеляза, че в наши дни все още е важно образите на силни жени да бъдат пресъздавани на екрана, като този на нейната героиня Денерис Таргариен. 

На въпрос как актрисата би променила ситуация, тя обяснява: „С удоволствие бих основала компания, в която да работят хубави и забавни жени”.

На 16 юли ще излезе новия сезон на "Игра на тронове" по HBO.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари