IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тервел Пулев бил спасител на басейн

16 август 2017 11 40

Спасил малко дете от удавяне, няколко пъти искал да се откаже от бокса

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Преди няколко години носителят на бронзов медал от Олимпиадата в Лондон за броени дни се превърна в гордост за българските мъже и любимец на дамите. Преди да изгрее звездата му обаче, той се е извявал като спасител на басейн в Италия и на няколко пъти е искал да се откаже от бокса, разкрива сп. Story.

Бил на 19 години, току-що завършил спортното училище, разбира се, с бокс. 

„Имах психологически проблеми с минаването от юноши към мъже. Може би затова повечето водещи треньори ме бяха отписали“, връща се към онези дни шампионът. 

Все още тийнейджър, с присъщото самочувствие на възрастта Тервел взел бързо решението – заминал за Италия при свой приятел. Първоначално идеята била да гостува десетина дни, но плановете бързо се променили. Приятелят му работел като спасител и идеята се харесала на Тервел. Изкарал необходимите изпити и, въоръжен с нужните сертификати и умения, застанал край един от римските басейни.

Животът в Рим му харесал, а работата не била тежка. Докато един ден не се случило неочакваното. Появила се възрастна жена с детска количка и момченце на около 3-годишна възраст. Нищо необичайно за спокойния римски квартал. Само дето хлапето решило, че иска да се изкъпе и докато баба му се усети, се отскубнало и скочило във водата. Тервел моментално се хвърлил след него. Не останало време дори хората наоколо да се изплашат и мъникът вече бил извън водата. А мъжът, спасил хлапето, и до ден днешен не вижда нещо особено в случката. 

„Просто скочих и го извадих. Нищо кой знае какво, дори бях забравил за това“, разказва Тервел.
Пребиваването му в Италия можело да промени завинаги съдбата му и да го превърне в поредния неизвестен българин на Ботуша, ако не бил личният му треньор Борислав Бояджиев. 

Мъжът, който вярвал в своя възпитаник повече от самия него, звънял почти всяка вечер по телефона и не се отказал, докато не го убедил да се върне в България и на ринга. Годината била 2003-та. 

„Оттогава досега не ме е оставял. Така че, не е клише като казвам, че това, което съм постигнал аз, постигнал го е и той“, искрен е боксьорът. За втори път в живота си Тервел Пулев бил напът да се откаже от бокса преди около осем години. Вече имал зад гърба си цяла поредица отличия, но те не променили характера му. Той пък го изправил срещу хората от администрацията на федерацията през 2007-2008 година. „Решиха да ме съсипят и почти го направиха. Отрязаха достъпа ми до националния отбор, на практика ме лишиха от всякакъв шанс за развитие. Тогава записах право. Имах нужда от предизвикателство, от нещо, което да ми е трудно.“ 

Макар че Тервел се връща отново на ринга и продължава да доказва себе си с боксовите ръкавици, няма намерение да се отказва от сериозното образование. 

„В началото ми беше много интересно, после стана по-трудно и по-скучно. Но нямам намерение да се отказвам“, категоричен е Пулев.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари