IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ 10: Островите на знаменитостите

19 август 2017 13 15

Защо да си купуваш къща като може цял остров?

Снимка: Elle

Снимка: Elle

Все повече звезди се насочват към специализирани оферти, които не просто предлагат къща с 8 спални, 10 бани и басейн в двора. Защо да си купуваш къща на брега на океана, ако можеш да имаш остров?

Представяме ви Топ 10 на най-красивите острови на звездите, подбрани от сп. Elle.

Еди Мърфи

Носителят на „Златен глобус“ е горд собственик на райско кътче от Бахамите – Witness Rooster Cay. Островът се разпростира на 15 акра и струва „само“ 15 млн. долара.
Преди да си хареса именно този остров, Еди притежаваше друг, но предпочете да го продаде.

Михаил Прохоров

Разбира се, че в класацията има руски милиардер, иначе би стояла несериозно. Прохоров е отделил 25 млн. евро за остров „Север“, който е част от Сейшелите. Изумителната красота е превърнала този остров в екокурорт, посещаван от най-влиятелните хора в света. Те могат да се настанят в една от 11-те вили, които гордият собственик на острова отдава под наем срещу 6 500 – 8000 евро на ден.

Шакира

И тя си има остров, на Бахамите. Но го стопанисва заедно с Роджър Уотърс от Pink Floyd и испанския певец Алехандро Санс. Така тримата са си поделили 16 млн. долара. И печелят чудесно от инвестицията си. На 700 акра се разпростират пет плажа и няколко водопада. Според светските клюкари някога островът е бил собственост на бившия възлюбен на Шакира – Антонио де ла Руа – син на експрезидента на Аржентина.

Мел Гибсън

Актьорът е собственик на остров „Манго“ от 2005 г. Удоволствието да си дивее му струва 15 млн. долара. Личната му собственост се намира на архипелага Фиджи. Островът е един от най-големите в южната част на Тихия океан с площта си от 2000 хектара.

Памела Андерсън

Бившият съпруг на Памела – Томи Лий, още по времето, когато за пореден път я обичаше, реши да ѝ подари изкуствено създаден остров в Дубай. Защо да се охарчва за нещо истинско? Памела от своя страна реши да гради бизнес стратегия и да открие екохотел, но до този момент не е реализирала нищо.

Дейвид Копърфийлд

Нали си е вълшебник, на него му е нужен не просто един остров, а четири. Дейвид се раздели с 50 млн. долара за територии от Бахамите. И само един от островите е достъпен за посещение – курорта Musha Cay. Гостите могат да се насладят на кино, пет разкошни вили, да се занимават с йога, пилатес или пък риболов в открито море.

Джони Деп

Ако той нямаше остров, нищо нямаше да е същото. И така, Джони си има Little Halls Pond Cay на Бахамския архипелаг. Може скоро и да го продаде, все пак на този остров се състоя сватбата му с Амбър Хърд през 2015 г., а както е известно този брак завърши с шумен и скъп развод.

Рики Мартин

Дълго време испанският певец криеше къде се намира неговият личен остров. Разбира се, такава информация не може да се пази до края на света, дори да се намира там. Оказа се, че част от архипелага Angra dos Reis, на брега на гореща Бразилия, е собственост на Рики от 2008 г.

Леонардо ди Каприо

Актьорът притежава невероятния остров Blackadore Caye в Карибско море от 2005 г. Инвестирал е само 2 млн. долара и се чувства истински късметлия, защото скоро ще започне и да печели. Лео планира да открие острова за посетители, но тъй като е яростен защитник на околната среда, планира островът му да бъде екокурорт, но за специална селекция хора.

Стивън Спилбърг

Един от най-великите съвременни режисьори, чието състояние се изчислява на над 3 млрд. долара, а ежегодният му доход е минимум 150 млн. долара, е избрал за свой оазис остров в Португалия. Както и творенията на режисьора, така и информацията за острова е обвита в мистерия. Известно е само, че Спилбърг наистина е собственик на остров.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари