IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фейсконтролът на нощна София: Елица Попова

19 август 2017 08 00

Не е нужно да си лъскав, за да правиш впечатление

Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

Елица е сред най-познатите лица на нощна София. И не само, защото впечатлява с екстравагантната си визия, но и защото е лицето на култовото заведение „Ялта“.

Именно тя решава кой ще бъде гост на дискотеката и кой не. А това неминуемо води до различни емоционални реакции от страна на клиентите. В интервю за сп. Story Елица разкрива как от клиент на заведението, преди около 17 години, се е превърнала в част от екипа и е категорична, че всеки нощен клуб трябва да има фейсконтрол „тъй като живеем в доста интересни времена и хората са различни“.

„Рискът да попаднеш на неподходящо място с неприятни хора и кофти музика за теб е голям. Поради тази причина по-добре някой, който те посреща на входа и може да прецени манталитета ти, да ти спести неприятности. За съжаление, не всички го разбират“, споделя мнението си Елица и добавя, че за мнозина тази длъжност дори не е професия.

„Фейсконтролът не е поставен на входа, за да се заяжда с гостите и не е зло куче пазач. Това е човек познаващ нощния живот, атмосферата в клуба и по-голямата част от посетителите. Той е там, за да те прецени и евентуално да те предразположи. Колкото и неприятно да е това, някой път трябва да бъдеш оценен и за да прекараш вечерта някъде“, казва Елица, която от няколко месеца вече е и майка, но не смята да се откаже от любимата си работа, която започва да упражнява още по времето на култовия за нощна София „Спартакус“.

„Легенда... по-младите могат само да съжаляват, че нямат шанса да го посетят. Няма подобен вариант в момента. Мнозина от артистичния и политическия елит не излизаха оттам, бяха разкрепостени, защото почти всичко в държавата ни дотогава беше забранено.“

Елица не определя профила на „предпочитания клиент“, но дава съвет: „Всеки има право да изглежда както си иска, но ако иска да бъде допуснат на дадено събитие и място, трябва да се постарае. Първо, да се информира има ли някакъв дрескод или не, и не по-малко да има приятно излъчване. Трябва да се научим, че има разлика в облеклото за театър, опера и нощен живот, от това за люпене на семки пред блока. Следвайте модните тенденции, това винаги помага. Не е задължително да си лъскав и да носиш определени маркови дрехи, за да правиш впечатление. Голяма усмивка, дори и да си с обикновен тишърт и джинси, и ще бъдеш добре дошъл“.

Елица разкрива още, че когато е отказвала да допусне определен тип хора е била заплашвана дори с убийство, един пък се представил за племенника ѝ, а тя няма такъв.

„Преди години пък дойде един войник с найлонова торбичка вътре с една зелка и ме помоли да влезе... отвърнах му, че ако имахме маскарад, е добре дошъл, но не и тази вечер“.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари