Най-големият син на фолкпевицата Кали - Георги, е бил арестуван, защото е навън с приятели след 22 ч. На 17-годишния младеж е бил съставен акт и след това е бил освободен от патрулиращите полицаи, съобщава Dnes.bg


"Случаят е много нелеп! Моят син се разхожда лятно време около 22:30 ч. по софийските улици. Той е с негови приятели, които са пълнолетни. Самият той е на 17 години. Спира го родната полиция и ми правят акт за 300 лева, че след 22 ч. детето ми е навън. В същото време на Слънчака 14-годишни в 4 ч. сутринта чертаят линии и шмъркат. Няма кой да ги контролира. Май трябва да ходя до кабинета на Бойко и да се разправям!", коментира емоционално пред "България Днес" Кали.
Изпълнителката е силно възмутена, че органите на реда не се занимават с истински важните проблеми, а санкциите ги отнасят хора без сериозни провинения.


"Където има концентрирани полицаи, гледат да събират пари по най-бруталния и тъпанарски начин. Така пълнят държавната хазна. Или ще има ред и закон в тази държава, или ще оставят хора да дишат свободно", каза още фолкпевицата.


Кали за разказа за друга любопитна нейна среща с полицията, която описва като изключително нелепа.


"Една вечер се прибирам от участие и е 4 ч. сутринта. Трябва да мина буквално 3 м по забранена улица, за да си вляза в гаража. Отнякъде пристига патрулка и ме наказва, че съм влязла в насрещното. Трябва ли за 3 м да въртя в целия квартал? Това е ли най-голямото нарушение на света", ядосва се изпълнителката.


Тя пресъздаде диалога, който провела с униформените:


- Какъв е проблемът?

- Ами, ти си в нарушение.

- А какво точно ви наруших?

- Еми, ако излезе някое дете.

- Вие сериозни ли сте? В 4 ч. сутринта да има дете на улицата? Някъде някой в този час кара мъртвопиян и ще убие човек. Някъде някой изнасилва друг човек. А вие се занимавате с мен.


Кали е категорична, че подобни случки са й дошли в повече и иска да има някаква радикална промяна.


"САЩ е полицейска държава, но трябва да сме като тях. Да се оправят първо проблемите с истински сериозните неща, а след това да се дерат хората за дреболии", предлага изпълнителката.