IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фобиите на звездите: Памела е секси, но се страхува от огледала!

22 септември 2017 13 15

Вижте от какво се ужасяват известните

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Свикнали сме да виждаме звездите предимно под прожекторите, на червения килим, красиви и усмихнати. Но и те в обикновения живот страдат от различни фобии, някои от които са направо озадачаващи.

Памела Андерсън дълги години оглавяваше класациите на най-секси жена, но сигурно малцина знаят, че тя трудно може да се погледне в огледало. Нея я мъчи т. нар. ейсоптрофобия или спектрофобия. Според специалисти този страх произхожда от различните поверия, че взирането в огледала може да изкриви душата, или че огледалата показват истинската същност на човека.

Друга звезда от „Спасителки на плажа“ – Кармен Електра, пък изпитва страх от вода!

Мъжкарят Уил Смит пък страда от инсектофобия и може да изпадне в паника ако го полази буболечка. Неговата колежка Никол Кидман пък изпитва страх от пеперуди.

Ако искате пък да накажете Орландо Блум – разведете го в едно традиционно българско село. Той ще изпадне в паника ако види прасе. Този страх го принудил да откаже роля във филма по романа на Оруел „Животинската ферма“.

Необичайна фобия има и Киану Рийвс – той губи самообладание като чуе звънящ телефон. Как ли живее в ерата на технологиите? Матю Макконъхи пък изпитва ужас от въртящи се врати.

Опра Уинфри може да е най-богатата жена, но може да получи паник атака ако срещу нея някой дъвче дъвка. Развила фобията си след като баба ѝ не преставала да дъвче дъвка.

Класацията за странни фобии обаче държи Уди Алън, който има страх да не прегрее и мери температурата си през два часа. Освен това изпада в истерия всеки път, когато го приближат деца или кучета. Страхува се също така от слънчевите лъчи и от малки стаи. Ексцентричният холивудски гений се бори със страховете си подобаващо – живее в огромен дом, а по петите му постоянно го следва специално нает екип от лекари и бодигардове. Сред списъка с фобиите, от които Уди страда, спадат още насекоми, елени, ярки цветове.

Том Круз пък е наел екип от специалисти да се грижи за скалпа му, тъй като се ужасява от плешиви хора. Страхът му се нарича пеладофобия.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари