IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездите и абортите: Горчивият опит от първо лице

8 октомври 2017 13 15

Вижте разказите на знаменитостите

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Габриел Юниън наскоро заговори открито за своята борба да има бебе със съпруга си.

„Имах осем или девет спонтанни аборта“, пише актрисата в новата си книга „Ще се нуждаем от повече вино“ (We’re Going To Need More Wine), чиято извадка е поместена на страниците на сп. People. „Три години тялото ми е било затворник в опитите да забременея – бях или в началото, или по средата, или накрая на поредната инвитро процедура“.

Според данни на специалисти от 10% до 15% от известните бременности завършват с аборт, а жените, които са имали спонтанен аборт или са над 35-годишна възраст, са изложени на по-голям риск от загуба на плода.

Откритият разказ на Юниън е напомняне, че спонтанните аборти могат да засегнат всеки. Нейната история обаче не е първият път, когато някоя знаменитост е говорила открито за аборта.

Ето какво споделят още някои звезди за своя горчив опит.

Бионсе

„Има толкова много двойки, които преминават през това и то е голяма част от моята история. Това беше едно от най-трудните неща, които някога съм преживяла и е една от причините, поради които не споделях, че съм бременна втория път, защото не знаеш какво ще се случи... Беше трудно.“ – пред Опра Уинфри, 2013 г.

Гуинет Полтроу

„Децата ми постоянно ме молят да родя бебе. И никога не знаеш, може и това да се случи. Мисля по въпроса. Но имах наистина лошо преживяване, когато бях бременна трети път. Тогава не се получи и аз едва не умрях.“ – пред The Mail on Sunday You, 2013 г.

Линдзи Лоън

„Никой не знае това, но аз имах спонтанен аборт в двете седмици, през които ме нямаше. Това е много дълга история. Когато чух „Не иска да слезе. Не иска да слезе“, не можех да помръдна. Беше ми лошо. Подобно преживяване те срива психически.“ – пред Опра Уинфри, 2013 г.

Никол Кидман

„От момента, в който с Том се оженихме, исках да имам деца, а по-рано бяхме изгубили бебе, така че това наистина беше много травмиращо.“ – за Vanity Fair, 2007 г.

Селин Дион

„Такъв е животът. Много хора минават през това. Опитвали сме се четири пъти да имаме дете. Все още опитваме.“ – в шоуто на Опра Уинфри, 2009 г.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари