Заканите на Мария да съди Миглена Каканашева най-вероятно няма да се осъществят. Поне така смята майката на фолкпевицата Йорданка. Двете си вдигнаха няколко скандала във VIP Brother, а пикът бе, когато Мегз нарече опонентката си компаньонка.

„Не смятам, че Мегз го е казала със злоба. Те с нея се познават отпреди. Да са били приятелки е силно казано, но добри познати са със сигурност. Мисля, че Мегз зае отбранителна позиция с тази дума „компаньонка“, но не го мисли, защото тя знае, че да засегнеш някого по такъв начин най-много ще го заболи. Глупаво беше от нейна страна, защото така изложи себе си повече, отколкото Мария. Всички познават дъщеря ми. Тя от 20 години работи, не е спирала и сама си е изкарала парите.

Единственият момент, когато спря да работи, бе когато живееха с Християн Гущеров. Тогава три години само правеше клипове, но не ходеше по участия. Но през това време човекът се грижеше за нея и Марая. Като силен мъж смятам, че няма нищо нередно в това да седиш до половинката си, какво значи да си му компаньонка? То може ли човек да живее сам и да няма компания – за да бъде сам, трябва да живее на Марс“, каза Йорданка пред „България днес“.

Майката на Мария защити детето си и за дарението от 3000 лева, което предизвика дискусия, най-вече заради начина, по който бе направено.

„За зрителите сигурно е изненада, но за мен не е, защото аз от години знам за нейните благородни дела. За съжаление малко иронизираха в предаването „Господари на ефира“ това, което тя направи, като дари парите, но аз не смятам, че това е повод за подигравки. Мисля, че са малко хората, които в днешно време дават средства за благотворителност. Тя не го е направила, за да кажат хората – ето я, има много пари и ги дава ей така. На нея това не ѝ е за първи път. Тя в София се грижи за един голям кучкарник. Съвсем скоро бе намерила на пътя кученце, което излекуваха доста трудно. Тя се грижи за 67 кучета, носи им постоянно храна, освен това е давала пари и за детски домове, за ремонти. Но това е нещо, с което Мария не се хвали, това го знаем близките ѝ хора“, допълни тя.