Известният американски продуцент Харви Уейнстейн, който се забърка в скандал със сексуални посегателства, обвини брат си Боб за своите неволи, съобщава TMZ.

Според изданието Боб предоставил целенасочено компрометиращите материали срещу кинодееца, за да го отстрани от продуцентската компания „Уейнстейн къмпани“.

Още по темата

„Моят брат нещо не е наред. Аз го молих незабавно да потърси професионална помощ, тъй като той отчаяно се нуждаеше от нея. Неговите разкаяния и извинения пред жертвите не са убедителни. Той се изяви като лъжец от световна класа и отклонява греховете от себе си, като търси в другите вината за своето падение!“, заяви Боб пред сайта.

Харви Уейнстейн твърди, че преди седем месеца брат му Боб получил подробни сведения за оплакванията, получени в „Уейнстейн къмпани“ за сексуалните посегателства, извършени от нейния шеф. Цялото досие, уличаващо Харви, било лично предадено от брат му Боб чрез куриерска фирма на редакцията на в. „Ню Йорк таймс“.

На 8 октомври съветът на директорите на „Уейнстейн къмпани“ взе решение да бъде уволнен един от нейните основатели и директори – Харви Уейнстейн. Боб, заедно с брат си, основа и киностудията „Мирамакс филмс“, а самостоятелно – „Дайменшън филмс“.

След като обвиненията излязоха наяве, много актриси признаха, че са имали проблеми с продуцента. Сред тях бяха Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу.

Съпругата на Харви пък заяви, че възнамерява да се разведе с него.