IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ларс фон Триер отхвърли обвиненията на Бьорк

17 октомври 2017 09 00

Продуцентът пък заяви, че певицата е по-силна от тях двамата

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Датският режисьор Ларс фон Триер отхвърли обвиненията на исландската поп певица Бьорк, която твърди, че била подложена на сексуален тормоз по време на снимките на неговия филм „Танцьорка в мрака“, съобщиха Франс прес и ДПА.

„Това не отговаря на истината. Вярно е обаче, че отношенията ни не бяха приятелски“, заяви режисьорът пред в. „Юландс постен“.„Тъй като отказвах авансите му, той ме наказваше, като внушаваше на екипа, че аз съм човекът, който създава проблеми!“, бе доверила певицата.

51-годишната Бьорк изтъкна, че набрала кураж да се изкаже, вдъхновявайки се от смелостта на жените, обвинили Уейнстейн за непристойните му действия. Тя не спомена поименно Ларс фон Триер, но бе лесно да се отгатне за кой режисьор става въпрос, тъй като се е снимала в един-единствен филм.

Бьорк бе отличена с наградата за най-добра актриса на международния кинофестивал в Кан през 2000 г. Продуцентът на филма Петер Албак Йенсен увери, че той и режисьорът били истинските жертви.

„Жертвите бяхме ние – каза той пред вестника. – Тази жена е по-силна от нас двамата и обществото ни, взети заедно. Тя диктуваше всичко и бе напът да провали филмова продукция на стойност 100 милиона крони (13,4 милиона евро).“

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари