IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 звезди, минали през ада на анорексията и BG следата

18 ноември 2017 13 00

Пламена успя да премине през ада на болестта

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Една от най-страшните болести на този век е анорексията. Психическо заболяване, което все повече се среща при младите момичета. Предизвикано от многобройните налагания и криворазбрани стереотипи за красота. Неслучайно и голяма част от модните къщи вече не ползват услугите на твърде слаби манекенки.

Това коварно заболяване, характеризиращо се с драстична загуба на тегло, не подминава и звездите. Част от тях споделят открито проблема си, често са в първите редици, когато вдъхновяват хора, които се борят с този проблем.

Кои знаменитости са преминали през ада, наречен анорексия?

Лейди Гага

Сигурно ви прави впечатление, че през годините Лейди Гага ту качва килограми, ту отслабва. Тя страда от хранителни разстройства още от тийнейджърските си години, а преди 5 години открито призна, че се бори с булимия и анорексия.

Лили-Роуз Деп

Дъщерята на Ванеса Паради и Джони Деп изплаши своите приятели и близки с твърде слабата си фигура още през лятото. Самата тя не е коментирала дали страда от анорексия, но е признавала в интервю, че има проблем с килограмите.

Линдзи Лоън

Преди 10 години Линдзи се доведе до пълно изтощение след строга диета. Имаше момент, в който дневния порцион на актрисата бе пресен сок и 400 грама плодове. Тя обаче успя да се справи и да възвърне нормалното си тегло.

Никол Ричи

Никол е била доста пълничка като тийнейджърка, но когато идва известността и вече е част от тв средите – следва драстично отслабване. Пикът е през 2007 година, когато тежи едва 38 килограма. Тя признава, че се е спасила от анорексията няколко месеца по-късно, когато забременява. Следващата година ражда здраво момиченце.

Алегра Версаче

Дъщерята на Донатела Версаче също е преминала през ада на анорексията. Тя преживява тежко смъртта на вуйчо си Джани Версаче. Съчетано със славата, отговорността, че притежава половината от компанията на Версаче допълнително утежняват нейното здравословно състояние. И става ходещ скелет. Самата Донатела признава през 2007 г., че дъщеря ѝ страда от анорексия. Но прави всичко възможно да се пребори с болестта, а днес изглежда, че е успяла.

Кейт Уинслет

Изненадващо или не – Кейт е една от звездите, която е успяла да се пребори с анорексията. Тя сама признава за проблема, срещу който се е изправила в младежките си години. Явно от заболяването няма и спомен, защото Кейт днес се слави с пищните си форми.

При Кейт няма и следа от анорексията. Снимка: Reuters

Кейт Бекинсейл

Кейт също е сред холивудските звезди, които открито признават, че са страдали от анорексия. Болестта обаче е в миналото, а тя е сред секссимволите днес.

Българската следа – Пламена Петрова

Пламена стана популярна покрай музикално риалити. Телевизионната ѝ слава обаче не ѝ помогна да пробие в попкласациите. После сложи силикон и се вля във фолк средите. И там обаче успехът така и не дойде. Но пък изненадващо тя отново застана пред камерите, за да разкрие пред цяла България своя проблем. Тя беше вече под 40 килограма и почти не се хранеше. Но бе категорична, че ще се бори и по всичко личи, че най-тежките моменти вече са зад гърба ѝ.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари