IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл приема християнството, а сватбата ще е...

29 ноември 2017 14 00

Ето подробности около тържеството на актрисата и принц Хари

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Представители на британската монархия публикуваха подробности около сватбата на принц Хари и Меган Маркъл.

Знае се вече, че тържеството ще се състои в параклиса „Свети Георги“ в замъка Уиндзор в Англия, а датата ще е през май 2018 г.

Нейно Величество кралицата е дала разрешение да се проведе сватбено тържество в капелата. То ще бъде платено от кралското семейство. Скоро ще бъдат анонсирани и други детайли, се казва в официалното съобщение.

Секретарят на принц Хари добавил, че той и мис Маркъл са щастливи, че именно замъкът Уиндзор е мястото, където те ще съберат официално живота си. Влюбените искат този ден да бъде специален за тях и членовете на семейството.

Освен това те искат и хората да станат част от техния празник. Сега те мислят за това как това да стане възможно, като сред едно от предложенията е церемонията да бъде показвана по телевизията.

В параклиса „Свети Георги“ са се състояли много сватби на кралското семейство. Там са се женили принц Едуард и графиня Софи през 1999 г., както и принц Чарлз и херцогиня Камила през 2005 г. Принц Хари е бил кръстен там през 1984 г.

33-годишният принц Хари и 36-годишната Меган Маркъл обявиха, че са свързани от 27 ноември. Наследникът на британския престол направил предложение на своята възлюбена в двореца Кенсингтън в Лондон по-рано този месец.

Преди сватбата Меган трябва да направи още няколко промени в живота си. Освен че напусна сериала „Костюмари“, актрисата ще трябва да се кръсти в държавната християнска църква на Англия. Бащата на Меган е презвитерианин, а майката – протестантка.

Като момиче, актрисата е посещавала католическо висше училище в САЩ, само че не е католичка. Както и майка ѝ, тя е протестант. Церемонията по кръщенето на бъдещата жена на принц Хари е по идея на Елизабет Втора, неговата баба, която освен всичко е и глава на английската църква.

Що се отнася до гражданството на американката Меган Маркъл, то след сватбата тя ще мине през обичайните имиграционни процеси, за да стане гражданин на Великобритания. Все още не се съобщава дали тя ще запази и американския си паспорт.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари