IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Деми Ловато пребори булимия, дрога, алкохол...

6 май 2018 06 00

Животът на певицата – низ от препятствия

Снимки: Instagram

Снимки: Instagram

Тя е само на 25 години, но е преживяла толкова много, че дори може да говорим при нея за мъдрост. Животът на Деми Ловато е низ от препятствия и пороци, които тя е оставила вече зад гърба си.

Наскоро публикува снимка по бански в социалните мрежи и даде да се разбере, че вече не се притеснява от тялото си.

„Все още не съм сигурна дали бедрата ми изглеждат добре на тази снимка, но я публикувам. Тази година реших, че се отказвам от моя перфекционизъм и прегръщам свободата на самокритиката. Да преодолея хранителното си разстройство е трудно пътуване, но работя всеки ден за пълното си възстановяване, дори и понякога все още да забърквам по някоя каша. Днес се чувствам силна. Вие също можете да го направите. Благодаря на Бога за тази нова глава в моя живот!“, написа Деми под снимката, цитирана от сп. Story.

Още през 2012-а тийн любимката проговори за булимията си в документалния филм на MTV Stay Strong и в поредица интервюта. Тогава бе едва 19-годишна, но разбираше, че когато една звезда споделя проблемите си, тя може да помогне на други хора в нейното положение. Все пак, само в Instagram, Деми е следвана от близо 41 милиона фенове.

„Искам момичетата да знаят, че е ОК, когато пораснат, да имат пищни извивки. Не всяка жена може да бъде клечка. Трябва да са наясно, че някои неща, които биха могли да сторят, за да отслабнат, могат да бъдат опасни за живота им. Казвам го от опит“, заяви тя. Деми споделя, че още като малка се е сблъскала с хранителното разстройство, защото майка ѝ страдала от булимия.

Явно вманиачена на тема външен вид, тя постоянно записвала дъщеря си в детски конкурси за красота и това допринесло Деми също да започне да обръща прекомерно внимание на фигурата си, което впоследствие ѝ изиграло лоша шега.

„Израснах с толкова проблеми и притеснения, свързани с тялото ми. Днес съм фокусирана върху това да се чувствам добре в кожата си“, казва звездата.

Когато е само на годинка и половина, родителите й се разделят и тя израства в обстановка на отчуждение. В училище е обект на тормоз от страна на връстниците си и затова се налага да мине на домашно обучение.

Булимията, която развива, не е най-страшното, което ѝ се случва. Изпада в депресии, развива биполярно разстройство и склонност към самонараняване, започва да пие и посяга към наркотиците. За задълбочаване на кризите ѝ допълнително допринася и раздялата ѝ през 2010 г. с Джо Джонас от популярната бой банда Jonas Brothers.

„Бях на 17 години, когато работех за Disney Channel. Двама приятели ме „посветиха“ в това ужасно нещо – наркотиците. Бях уплашена, защото майка ми винаги казваше, че сърцето ми ще спре да бие, ако се осмеля да взимам кокаин. Въпреки това аз се пристрастих към него – разказва тя във втория документален филм за живота си Demi Lovato: Simply Complicated, който излезе в края на 2017 г. – Чувствах се ужасно самотна, гладът към кокаина стигаше чак до сърцето ми... Това е нещо, към което винаги ще се връщам, за да си давам сметка колко безумни и непростими неща съм правела, само и само да си набавя нужната доза – дори съм пренасяла тайно дрога през летища и самолети. Бях тотално полудяла, ужасна и непоносима в онзи период. Това, което вършех, беше ненормално. Слава Богу, подложих се на лечение и се спасих. Радвам се, че взех решение да потърся специализирана лекарска помощ, тъй като, ако не бях го направила навреме, сега едва ли щях да съм тук сред вас, вероятно нямаше да съм жива.“

Освен че през 2010 г. Ловато влиза в клиника за зависимости, казва, че най-силната мотивация да се пребори ѝ дали родителите ѝ. Те й забранили да вижда по-малката си сестричка докато не спре да пие и да се друса, а това ѝ дало много повече хъс да се промени, отколкото професионалната терапия.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари