IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-сетне: Съпругата на Уайнстийн проговори

11 май 2018 11 30

Джорджина Чапман – за сексуалния скандал с Харви

Снимка: Vogue

Снимка: Vogue

Съпругата на холивудския продуцент Харви Уайнстийн – дизайнерката Джорджина Чапман, която го напусна още след първите обвинения в сексуален тормоз, разказа, че се е поболяла заради него, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

„Свалих 4,5 кг за пет дни. Не можех да приемам храна“, сподели тя пред сп. „Vogue“. Чапман заяви, че не е подозирала за поведението на съпруга си. Първите обвинения срещу Уайнстийн в сексуални посегателства срещу актриси бяха публикувани през октомври от в. „Ню Йорк таймс“ и сп. „Ню Йоркър“ през октомври.

Веднага след това съпругата му обяви, че се развежда с него, като по този начин сложи край на 10-годишния им брак. Джорджина Чапман е дизайнерка на нашумялата модна къща „Маркеса“.

С Уайнстийн имат две малки деца.„Виеше ми се свят. Беше много трудно, защото първата статия засягаше период много преди да се срещнем, така че не можех да взема информирано решение“, каза Чапман пред модното издание.

„После историите набъбнаха и разбрах, че това не е бил изолиран случай“, споделя още тя. Над 70 жени обвиниха Уайнстийн в сексуални посегателства, включително и изнасилване. Холивудския продуцент отрича обвиненията. Чапман обясни дългото си мълчание с думите: „Бях толкова унизена и съкрушена, че не мислех за уместно да се показвам“.

„Имаше мигове, в които изпитвах гняв, объркване и отказвах да повярвам“, каза тя. Имаше моменти, в които просто плачех за децата си. Какъв ще е животът им? Какво ще им кажат хората?“, споделя британската дизайнерка.

Модната марка на Чапман беше една от най-силно представените на червения килим на церемониите за наградите „Оскар“, но след избухването на скандала изчезна. Чапман заяви, че дизайнерите на „Маркеса“ сами са решили да не предлагат тоалети за миналото издание на оскарите. „Не смятахме, че е уместно, като се има предвид ситуацията.

Тази седмица обаче „Маркеса“ показа, че се завръща. Актрисата Скарлет Йохансон носеше рокля на модната къща на ежегодния бал в музея на изкуството „Метрополитън“ в Ню Йорк в понеделник. Ана Уинтур, главен-редактор на сп. „Vogue“, заяви в шоуто на Стивън Колбер в сряда: „Сигурна съм, че Джорджина не е знаела за поведението на съпруга си...

Човек не трябва да бъде обвиняван за действията на партньора си. Джорджина трябва да получи нашето разбиране и съчувствие“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари