IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южени – една принцеса на пълен работен ден

2 юни 2018 08 00

Тя изкарва прехраната си в галерия

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Британската принцеса Южени се сгоди за дългогодишния си приятел Джак Бруксбанк, а на 31 октомври се очаква да бъде тяхната сватба. 28-годишната внучка на кралица Елизабет Втора е девета поред за наследяване на британския престол. Южени е по-малката от двете дъщери на херцозите на Йорк Андрю и Сара.

Оказва се, че Южени не разчита на кралското си потекло, а сама изкарва прехраната си и гради добра кариера в областта на изкуството. Братовчедката на Уилям и Хари вече трета година работи в лондонския клон на известната художествена галерия Hauser & Wirth. Тя започва работа там като асистент, а през миналата година вече зае поста на директор на галерията.

Южени работи на пълен работен ден и никой не се съобразява с нейния кралски статус и задължения в рамките на кралското семейство. Заплатата ѝ остава в тайна, но пък и тя едва ли изпитва финансови затруднения, тъй като управлява фонд, създаден за нея от Елизабет, който се оценява на 3,6 милиона паунда.

Южени се слави като една от най-щурите в кралското семейство и често е нарушавала протокола. Но всичко се е променило към по-добро, след като постъпила на работа в галерията и времето за забавления станало много по-малко.

В един момент тя излизаше с Ото Брокуей, племенник на Ричард Брансън. Ото е определян от булевардните издания като непоправим почитател на партитата и нощния живот и в този период с Южени си приличали като две капки вода, за ужас на кралския двор. Аферата им обаче приключи бързо и през 2010 година принцесата започва да излиза с Джак, с когото ще се женят през октомври.
Сватбата ще се състои в параклиса „Св. Георги“, където се венчаха Хари и Меган.

Южени е един от малкото представители на кралското семейство, на когото е позволено да има профил в социалните мрежи. Принцесата има акаунт в Instagram, но определено не е много активна там.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари