IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евън Рейчъл Ууд – дръзка, уверена и толкова наранявана

17 юни 2018 08 00

Звездата от „Западен свят“ е била изнасилвана на два пъти

Снимки: Reuters

Снимки: Reuters

Тя е сред звездите на култовия сериал на HBO „Западен свят“, където е в ролята на Долорес. На 30 години Евън Рейчъл Ууд вече е ветеран в изживяването на драматични обрати и може по-добре от всякакви гурута да обясни как една жена трябва да се справи. Оцелява благодарение на дързостта да говори открито за ужаса, през който е преминала. Признава, че в миналото е била изнасилена два пъти.

„Ще отговоря на директния въпрос директно. Да, била съм изнасилвана. Един път от важен човек, докато бяхме заедно, а втория – от собственик на бар. В първия случай не бях сигурна дали, ако е направено от приятеля ти, се смята за изнасилване. Късно разбрах, че е така. А при втория си мислех, че вината е моя, че е трябвало да се съпротивлявам повече, но ме беше страх. Беше преди много години. Естествено, сега знам, че не съм виновна и че това, което те направиха, няма как да е ОК. Това се случи преди опита ми за самоубийство, за който със сигурност е допринесло“, заяви в интервю звездата от„Западен свят“.

Признанието ѝ събуди множество реакции и я накара да пусне в Twitter коментар: „Няма нужда да потвърждавам или доказвам случилото се, важното е, че гадни неща се случват. И те ми се отразяват и до днес. Не искам да ме е срам и няма да го позволя. Няма и да ви лансирам измислени тези от типа на „всичко съм преодоляла и сега съм много по-силна“. Не мисля, че живеем във времена, в които хората трябва да мълчат. Аз поне не мога. Все още стоя изправена. Жива съм. Силна съм. Но все още не съм ОК“, болезнено откровена е Евън и допълва, че приела ролята на Долорес в Westworld много лично заради насилието, което героинята й преживява.

Ууд е различен тип жена от холивудския калъп – със студена красота, дръзка, уверена, макар и толкова наранявана, или може би точно заради това, цинична и винаги готова да извади от арсенала си подходящото оръжие, разказва сп. Story. Калява характера си още от дете. Свиква да е под светлините на прожекторите и да се справя с любопитството.

Родена в Северна Каролина в семейство на актьори и режисьори, съдбата и кариерата ѝ са някак предначертани. Тя започва да се снима в различни продукции още когато е на 5 годинки и някъде по онова време дори се пробва и едва не отмъква ролята на малката, сладка, но кръвожадна Клаудия в „Интервю с вампир“ от Кирстен Дънст. Първата си голяма роля Евън прави в „Приложна магия“, където играе Кайли, дъщерята на Сандра Бълок, малка симпатична вещица. И дори тогава Евън да е само на 10 години, ролята ѝ стои добре като рокля по поръчка.

През 2007-а, малко след като е получила първата си номинация за „Златен глобус“ – за похотливото си изпълнение на миловидната кучка Трейси във филма „Тринайсет“ – Евън влиза с гръм и трясък в жълтите хроники на медиите заради един ексцентричен мъж – Мерилин Менсън.

Дори и да не ви се вярва, Евън и Мерилин изживяват романтична любов, по техните стандарти. Не се свенят да се появяват скандално, да разказват какъв секс и защо го правят, къде и как се отдават на страстта. Разбира се, и двамата осъзнават бутафорията, в която участват. Но се обичат, и то повече от три години. За мнозина дори е жалко да разберат за раздялата, толкова съвършени изглеждат един до друг – умни и луди присмехулници. Благодарение на Менсън, Евън се превръща в най-високоплатената актриса от музикално видео, след като играе основна роля в скандалното Heart-Shaped Glasses заедно със своя любим.

От 2007-а до 2010-а, двамата са ту заедно, ту разделени, най-често със скандал, като на финала след годеж пръстенът е върнат и двамата с музиканта продължават по свои пътища.

Няколко години по-късно, след снимките на „Wake Me Up When September Ends“ и втора номинация за „Златен глобус“ за великолепната продукция „Милдред Пиърс“, Евън се омъжва за екранния си партньор от видеото на Green Day – друго дете звезда – младият Джейми Бел. Двамата имат дълга връзка преди това и изглеждат щастливи заедно. Звездата от „Billy Elliot“ среща актрисата през 2004 г. на снимачната площадка на видеоклипа на Green Day. Бел няма нищо общо с Мерилин Менсън. Той изглежда като мил, хрисим и спокоен тип, който пее и танцува прекрасно, както е видно от изпълнението в музикалната драма „Billy Elliot“, която му носи награда БАФТА. Година след сватбата двамата имат син, но още една година по-късно се развеждат.

Малко след това Евън вече е в обятията на Зак Вила. Според непотвърдена информация двамата са сгодени и скоро предстои сватба. Евън дори така представяла Вила, като нейния годеник. Двамата се запознават през 2015 г., докато работят по общ музикален ангажимент. По-късно създават банда, чийто първи албум бе издаден преди година.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари