IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган и Хари още нямат деца, но при бъдещи може и да нямат права над тях

21 август 2018 15 00

Оказва се, че закон дава правата на кралица Елизабет

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

През май принц Хари и Меган Маркъл станаха семейство, а феновете им чакат вече новината, че двамата чакат наследници. Предположенията, че някогашната звезда от сериала „Костюмари” вече е бременна, са много.  Наскоро се заговори, че дори прическата й издавала, че тя чака дете, тъй като вече не се боядисва.

Така и официална информация за подобно събитие не е дадена. Затова пък се оказва, че Меган и Хари няма да възпитават самостоятелно бъдещите си деца.

Причината е, че техните права към наследниците им са силно ограничен, пише OK Magazine. В кралското семейство има правило – Елизабет II получава пълна юридическа опека над своите непълнолетни внуци.

Този закон съществува и се изпълнява от 1700 година, въведена е от крал Джордж I. Той подписал указ, защото имал много лоши отношения със своя син Джордж Iи искал да предаде престола на внука си. Все пак го наследява неговия син.

Но това странно законодателство е още в сила и за децата на принц Уилям – Джордж,  Шарлот и Луи, отбелязва изданието. И въпреки че с възпитанието на децата са се заели родителите им, те не могат без съгласието на кралицата да ги вземат със себе си на почивка или в командировка.

Между другото, при евентуален развод с принц Уилям, херцогинята на Кеймбридж може и да не получи достъп до децата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари