IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Бланшет – елегантност примесена с пънк

24 септември 2018 08 00

Сключила е брак преди 20 години, но още не вярва в него

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Мнозина не могат да повярват, че една от най-грацилните и елегантни актриси е пънкарка. Кейт Бланшет го обяснява така: „Изтъкана съм от противоречия, животът ми също. Омъжена съм от 20 години, без да вярвам в брака. С Андрю сме заедно, защото всеки от нас прави живота на другия по-добър. Сега ни свързва смехът – с никого не се смея така, както с него. Пънк съм, защото мечтая за абсолютна свобода. Искам да имам възможност да избирам с какво да се занимавам. През цялото време мечтая да престана да играя, да се снимам… макар да обичам професията си, чувствам, че съм ограничена от нея. Когато за последно говорих с Андрю за това, той ме попита: „Можеш ли да си отговориш – какво те интересува освен киното и театърът?“. Аз му казах: „Бежанците и пластмасата, която убива планетата ни“. Отвърна ми: „Тогава е по-добре да си останеш актриса, ще допринесеш повече“. Май е истина…“

Кейт има две награди „Оскар“, три „Златен глобус“, номинации във всякакви категории и класации… Започва да се снима в киното, когато е малко под 30 години, и се превръща в звезда изключително бързо, но продължава да властва вече 20 години. Участвала е в над 50 филма, балансирайки киното с театъра. Сега е на 49 и продължава да е една от най-търсените актриси. Но това ни най-малко не я вълнува. Смята, че най-глупавото нещо в живота е да смяташ – успехи или провали, разказва сп. Story.

Червеният килим за нея е просто женски спорт, съревнование на деколтета и тоалети. За Бланшет има два живота и тя не желае те да се пресичат и да се принасят в жертва един на друг.

„Публичните личности трябва да стоят здраво на земята. Не разбирам известните хора, които имат Twitter например. Настояват, че онова, което показват на публиката, са именно те. В това има нещо нездраво и често води до суета, до пристрастяване, неусетно започваш да броиш лайкове. Възторгът на феновете бързо те лишава от правилна самооценка. Има толкова много ексхибиционизъм, самодемонстрация… аз и селфито не разбирам. Моята работа не е да съдя, а да стоя по-далеч от това“, казва Кейт.

Актрисата предпочита да прекарва колкото е възможно повече време с децата си, които скоро ще поемат по своя път. Тя харесва всичко, свързано с майчинските ѝ задължения, и се старае да бъде отговорна и загрижена.

„Но трябва да приемеш, че си несъвършена, че правиш грешки, понякога непоправими – случва се и да разбиеш сърцето на детето си. Всички майки и бащи са преживявали родителско фиаско, но не всички са готови да го приемат. Аз го приех и се старая с всички сили“, откровена е Кейт, която е преминала през драматичен обрат в живота си, когато баща ѝ умира, а тя е само на десет години.

„За майка ми, за мен, брат ми и сестра ми, смъртта на татко беше като гръм от ясно небе. Сутринта излезе, помаха ни с ръка и повече не се върна. Не можехме да приемем, че повече го няма. Опитът на майка ми е толкова трагичен, че да го използвам, да се уча от него… няма защо. Не е нужно да се опитвате да приемате такава загуба. Всичко, което мама направи след смъртта на татко обаче е героизъм и саможертва. Онова, което искам да взема от мама е умението да бъде сърцето на семейството. В нашето семейство най-големият празник не е Коледа, а Денят на майката. Седмица преди празника се събираме всички и пишем заедно послания към нея, един към друг. Искам така да изживея старостта си – като чета записки от децата и внуците си… С възрастта започнах да ценя и нещо друго в майка ми – елегантността. Умението да изглежда ефектно, независимо от всичко. Бих го нарекла външен израз на достойнството ѝ. Когато бях млада не забелязвах това – бях пънкарка, обличах се с работни дрехи, презирах козметиката“, споделя Кейт, която постоянно присъства на върха на класациите сред най-елегантните жени в света.

Оказва се, че просто го носи в гените си – от майка си и баба си. Между другото баба ѝ е онази, която ѝ показва как може да се облича добре и от секънд хенд. Неотдавна Кейт си купила гащеризон и обувки, които били толкова шармантни, че получила куп комплименти за стила си.

Кейт е омъжена от 20 години и все още не вярва в брака. За нея той е шанс да имаш семейство, а не семейно положение. Така и живеят с Андрю, въпреки неотдавнашните слухове за негови изневери. След трима сина двамата осиновяват още едно дете – Едит. Взимат решението преди повече от 15 години, след раждането на първия им син.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари