IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 звезди, които не се срамуват от белите коси

23 март 2019 11 45

За тях остаряването не е присъда

Източник: Reuters

Източник: Reuters

Много хора боядисват косата си. Някои го правят за разнообразие, а други с една основна цел – да скрият побелелите си коси. През последните няколко години обаче много знаменитости показаха, че не се притесняват да излизат без грим и хубава прическа.

По червения килим на наградите „Грами“, „Златен глобус“ и „Оскар“ преминаха доста известни личности, които изглеждаха невероятно с бяла или прошарена коса. Гледайки снимките им в социалните мрежи, техни фенове не пропуснаха да отбележат, че любимците им са остарели, но все още чаровни.

Джейми Лий Къртис


„Оставих косите си да побелеят, раздадох всичките си бижута, имам само чифт джинси. Моят стил е чист живот!“. Това казва Джейми Лий Къртис. Актрисата обяснява, че като по-млада е сменяла най-различни прически и се е подлагала на диети, но в един момент е решила да носи само черно и бяло, които подхождат на възрастта ѝ.

„Подарих бижутата си, защото не ги нося. Бих искала да бъда такава, каквато е била модернистичната архитектура в средата на миналия век... Нова, различна, захвърлила старите традиции, полезна, а не лекомислена. Чист живот, чисти линии“, разказва още звездата. Според нея прекаленото вглеждане в прическата, следенето на модата, гримирането, са „глупости, противоречащи на истинската ви същност“.

Стив Мартин


При него побеляването е генетичен проблем, предаван по наследство. Косата му започва да сивее когато той е в разцвета на силите си – на 32 години. С времето именно бялата коса на Стив Мартин му спечелва много роли и участия.

Американският комедиен актьор, продуцент и писател често се шегува за достолепната си възраст. Той става баща на 67 години и смята, че не е важно дали косата ти е побеляла, а какъв е духът ти.

Джордж Клуни


Той отдавна е с прошарена коса и брада. Докато се снимаше в киното, актьорът бе с перфектната черна коса, но от 2009 насам започна да побелява все повече.

В началото Клуни бил в шок, когато се видял на екран и помислил, че гледа някой друг. Казал си: „Исусе, кой е този беловлас старец?“. Постепенно обаче свикнал с прошарената си коса и спрял да се боядисва.

По едно време Джордж съобщи пред медиите, че обмисля да заличи белите си коси, но след като сключи брак с Амал реши да ги остави по този начин. „Опитвам се да гледам живота от добрата му страна и да намирам радост и в малките неща. В крайна сметка кризата не е задължителна, нали“, обяснява той.

Идрис Елба


Много жени смятат актьора на средна възраст за доста привлекателен. Ето защо той бе обявен за най-сексапилният мъж на планетата за 2018 г. Неговата коса е леко посивяла, брадичката му също, като според някои дами именно в това е чарът му.

Според думите на Елба, той едва ли скоро ще се обръсне, защото брадата му се е превърнала в негова запазена марка.

Мерил Стрийп


Тя направи косата си бяла за ролята на Миранда Пристли в „Дяволът носи Прада“. По-късно боядисваше косата си в руси нюанси, но в един момент спря и установи, че прошарената коса ѝ отива.

„Добре е да прегърнеш остаряването. Животът е безценен и когато си загубил много хора, си даваш сметка, че всеки ден е дар. Затова ценете днешния ден и живейте всеки миг. И не съжалявайте, че остарявате – това е привилегия, която на мнозина е отказана!“, споделя тя.

Снимки: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари